Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Όλοι από έναν βαθμό, όλοι χαρούμενοι

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1:  Όλοι από έναν βαθμό, όλοι χαρούμενοι

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα «κόλλησαν» στο 1-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 23η αγωνιστική της Super League.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα πήραν από έναν βαθμό με τον αγώνα να λήγει 1-1 από το πρώτο ημίχρονο, για την 23η αγωνιστική της Super League. Μετρημένες καλές φάσεις σε ένα παιχνίδι που η επιθετική δημιουργία ήταν κάτω του μετρίου.

1ο ημίχρονο

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Άκης Μάντζιος για την ομάδα του. Προβάδισμα από το 2ο λεπτό μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ριέρα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Τσιντώτα κάνοντας το 1-0.

Η ατυχία χτύπησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον αρχηγό του καθώς στο 18ο λεπτό ο Παντελάκης σε μία ανύποπτη φάση βρέθηκε ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας τον δικέφαλο του. Το μυϊκό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Μπακαδήμα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον ΠΑΣ ήρθε στο 28ο λεπτό. Μετά από μία εκτέλεση φάουλ του Σόρια ο Εραμούσπε στην καρδιά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Η πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 37ο λεπτό. Στο 35 ο Τζίμας μπήκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα με τον Καρμόνα να πέφτει απρόσεκτα πάνω του και να τον πετάει στο έδαφος. Ο Τσιμεντερίδης δεν δίστασε να δείξει την λευκή βούλα και ο Εραμούσπε έβαλε το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα (3/3 εκτελέσεις πέναλτι), παρά την καλή εκτίναξη του Παπαδόπουλου στην σωστή γωνία. 

2ο ημίχρονο

Μεγάλη δυσκολία και από τις δύο ομάδες στην δημιουργία φάσεων. Ο Αστέρας έψαχνε κυρίως τον Μπαράλες με ψηλές μπαλιές ενώ ο ΠΑΣ με πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο προσπαθούσε να αναπτυχθεί. Καμία από τις δύο ομάδες όμως να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Την δυστοκία αυτή «έσπασε» μία σέντρα σουτ του Κρέσπι με την μπάλα όμως να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο δραστήριοι στην επίθεση και στο 81’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ. Μετά από κακό διώξιμο του Σόρια ο Σίτο πήρε το ριμπάουντ μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ αλλά το σουτ που επιχείρησε πήγε απευθείας άουτ.

Στο τέλος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 90+1 ο Αστέρας πήγε να πάρει το παιχνίδι. Ταχύτατη αντεπίθεση με τον νεαρός Ζουγλής να βγαίνει σε τετ-α-τετ να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Τσιντώτα.

Ο MVP

Ο Εραμούσπε εκτός από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που είχε στο 37’ δεν επέτρεψε στον Αστέρα να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

 

Η φάση του αγώνα

Η εξαιρετική εκτέλεση του Ριέρα στο 2ο λεπτό που έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Α. Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Τασουλής, Ιγκλέσιας (46’ Μουνάφο), Σανταφέ (46’ Αλάγμπε), Κρέσπι, Ριέρα (70’ Κόστα), Σίτο (85’ Ζουγλής), Μπαράλες (70’ Κωστέας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης (21’ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (65’ Νίνης), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Φοφανά), Τζίμας, Μπάλαν

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0