Football Talk

Κλάτενμπεργκ για διαιτητές Premier League: «Φοβούνται να πάρουν αποφάσεις λόγω του VAR»

Κλάτενμπεργκ για διαιτητές Premier League: «Φοβούνται να πάρουν αποφάσεις λόγω του VAR»
Ο σύμβουλος της Super League για θέματα διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θεωρεί ότι ο ερχομός του VAR έχει δημιουργήσει στη νέα γενιά διαιτητών της Premier League φόβο στην λήψη αποφάσεων.

Το VAR δέχτηκε εκτεταμένη κριτική στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα, αφού απέτυχε να εντοπίσει μια σειρά από παραβάσεις που μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος πέρασε 13 χρόνια ως ρέφερι στην Premier League , παραδέχεται ότι η νέα τεχνολογία επηρέασε τις δικές του επιδόσεις στην Κίνα  και έχει εντοπίσει τον ίδιο φόβο και στο «Νησί».

Όταν έγινε επαγγελματίας διαιτητής στην Κίνα, παρατήρησε ότι ο τρόπος που διαχειριζόταν ένα παιχνίδι είχε αλλάξει σημαντικά λόγω της νέας τεχνολογίας, γεγονός που τον έκανε να αμφισβητήσει τον ίδιο του τον ρόλο. Ο 47χρονος δήλωσε στους Footy Accumulators: 

«Το VAR προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα. Μου συνέβη όταν πήγα στην Κίνα. Άρχισα να μη διαιτητεύω. Βασίστηκα στο VAR. Μετά τον πρώτο μήνα, θα τα παρατούσα, λέγοντας "Τι κάνω;". Έχασα την βασική μου ικανότητα να παίρνω μια απόφαση. Ως διαιτητής, έπαιρνες αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ήμουν τόσο άνετος σε αυτό.Θα μπορούσα να έχω χρειαστεί το VAR μερικές φορές, αλλά όχι στο βαθμό που το χρησιμοποιούν τώρα. Φοβόμουν να πάρω μια απόφαση. Βλέπω αυτούς τους διαιτητές τώρα, υπάρχει ένας φόβος και φοβούνται να πάρουν μια απόφαση. Όταν φοβάσαι δεν παίρνεις καμία. Και τότε ούτε το VAR παίρνει μια απόφαση».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0