Football Talk

Η μηχανή των γκολ και του μοντέρνου ποδοσφαίρου, ο Άγιαξ έμεινε στο... μηδέν, σε ένα ημίχρονο!

Η μηχανή των γκολ και του μοντέρνου ποδοσφαίρου, ο Άγιαξ έμεινε στο... μηδέν, σε ένα ημίχρονο!

Το ματς του Άγιαξ με την Ουνιόν Βερολίνου βράδυ της Πέμπτης (16/2) για το Europa League δεν ανέδειξε νικητή, πάρα τις πολλές ευκαιρίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 σε έναν αγώνα που σίγουρα δεν θα είναι αξιομνημόνευτος για τον «Αίαντα».

H ομάδα του Τζον Χέιτινχα όχι μόνο δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ,αλλά δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, έχοντας κάνει μηδενικά σουτ στην εστία του γκολκίπερ Λέναρντ Γκριλ, γεγονός που δημιούργησε προβληματισμό στους γηπεδούχους.

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 σε αγώνα κόντρα στην Χετάφε, ο Άγιαξ δεν μπόρεσε να σουτάρει εντός εστίας ούτε μια φορά στο πρώτο 45λεπτο.

Ο «Αίας» φέτος δεν διανύει την καλύτερη σεζόν του αγωνιστικά. Στην φάση των ομίλων του Champions League επικράτησε μόλις σε δύο παιχνίδια, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα η εικόνα της ομάδας δεν εντυπωσιάζει και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πρόκειται για έναν σύλλογο με αναμφισβήτητα... βαριά φανέλα, ο οποίος στον αγώνα της Πέμπτης (16/2) για πρώτη φορά, σε 17 ματς κόντρα σε Γερμανούς, δεν σκόραρε. Οι ευρείες νίκες που έχει πραγματοποιήσει ο Άγιαξ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» αυξάνουν τις προσδοκίες για το ποδοσφαιρικό σωματείο του Άμστερνταμ, που δυσκολεύεται να κερδίσει φέτος, ακόμα και στο... σπίτι του.

Το μακρινό 1984 ο Άγιαξ είχε συνθλίψει τους Red Boys Differdange με το απίστευτο 14-0, στην κορυφαία νίκη της ιστορίας του, ενώ παρόμοιο σκορ είχε πετύχει κόντρα στην Φίτεσε το 1972 (12-1). Το 1979 και το 1961 εναντίον της Ομόνοιας και της Φέσπ αντίστοιχα, είχε επικρατήσει με 10-0. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια, το 2022, συνέτριψε εντός έδρας την Εξέλσιορ Μαασλούις με 9-0, στην πιο πρόσφατη επικράτησή του με 9+ γκολ! Παλιές καλές εποχές θα λέγαμε...

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0