Football Talk

Europa League: Κάζο για τη Γιουβέντους κόντρα στη Ναντ - Ανατροπή στην… ανατροπή η Μονακό! (video)

Europa League: Κάζο για τη Γιουβέντους κόντρα στη Ναντ - Ανατροπή στην… ανατροπή η Μονακό! (video)

«Όρθια» έμεινε η Ναντ στην έδρα της Γιουβέντους (1-1), τη στιγμή που η Σεβίλλη φαίνεται να καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς μετά το 3-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν. Στις καθυστερήσεις κρίθηκαν οι αναμετρήσεις Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μονακό (2-3) και Σπόρτινγκ – Μίντιλαντ (1-1).

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια που ξεκίνησαν νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης (16/2), αυτά που ακολούθησαν ήταν γεμάτα γκολ και εξελίχθηκαν σε θρίλερ! Τόσο η Μονακό, όσο και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρήκαν γκολ στις καθυστερήσεις για να αλλάξουν το ρου των αναμετρήσεων με Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μίντιλαντ αντίστοιχα. «Άνετο» βράδυ πέρασε η Σεβίλλη μετά το 3-0 επί της Αϊντχόφεν, όχι όμως και η Γιουβέντους που έμεινε στο 1-1 με τη Ναντ στο Τορίνο και… έμπλεξε!

Στη Γερμανία, η Μονακό στάθηκε τυχερή, αφού δεν ήταν καλύτερη της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο παιχνίδι, όμως κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την ΜπάιΑρίνα. Μόλις στο 9’ ο Χραντέτσκι έκανε μία απίστευτη γκάφα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι οι Μονεγάσκοι πήραν το προβάδισμα.

Ένα προβάδισμα που διατήρησαν ως τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τις «ασπιρίνες» να ισοφαρίζουν στο 48’ με τον Ντιαμπί, ενώ στο 59’ ο Βιρτς ολοκλήρωσε την ανατροπή! Κι όμως η Μονακό παρότι στο β΄ μέρος είχε κυρίως παθητικό ρόλο, βρήκε κι άλλο γκολ, μετά από εξαιρετικό σουτ του Ντιατά στο 74’. Η Λεβερκούζεν μάλιστα έφτασε μία ανάσα από τρίτο γκολ στο 87’ όταν ο Χλόζεκ σημάδεψε το δοκάρι!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ο Ντισασί στις καθυστερήσεις (90+2’) χάρισε τη νίκη στη Μονακό και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης!


«Θύμα έκπληξης» έπεσε η Γιουβέντους απέναντι σε μία «ψυχωμένη» Ναντ. Οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν στο παιχνίδι μόλις στο 13’. Ο Ντι Μαρία με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Κιέζα στην πλάτη της άμυνας των Γάλλων και εκείνος έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Βλάχοβιτς, ο οποίος έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς και έμοιαζε θέμα… χρόνου να σκοράρουν για δεύτερη φορά ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ωστόσο, τα «καναρίνια» είχαν άλλη άποψη! Η παθητική τους στάση στον αγωνιστικό χώρο απέδωσε καρπούς στο 60’, όταν βρήκαν ανοιχτή την άμυνα της Γιούβε σε μία αντεπίθεση και έφτασαν έτσι στην ισοφάριση με τον Μπλας.

Δευτερόλεπτα μετά το 1-1, ο Κιέζα έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, αφού η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις βέβαια, υπήρξε μεγάλη αγωνία στο παιχνίδι, αφού στο 90+5’ ο διαιτητής εξέτασε στο βίντεο μία φάση για χέρι μέσα στην περιοχή της Ναντ. Ωστόσο, δεν καταλόγισε πέναλτι αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μπρέμερ.


Στο φινάλε έσωσε την παρτίδα η Σπόρτινγκ κόντρα στη Μίντιλαντ εντός έδρας. Οι Δανοί έφτασαν κοντά σε μία σπουδαία νίκη, καθώς ο πρωτοεμφανιζόμενος Αιγύπτιος, Εμάμ Ασούρ την έβαλε μπροστά στο σκορ στο 77’, μετά τη λάθος πάσα του Αντάν, όμως τα «λιοντάρια» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις. «Λυτρωτής» ο αρχηγός, Σεμπάστιαν Κοάτες.

Τέλος η Σεβίλλη έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με σκορ 3-0 στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Και τα τρία γκολ της αναμέτρηση σημειώθηκαν σε διάστημα 12 λεπτών! Αρχικά, το σκορ άνοιξε ο Εν Νεσίρι στο φινάλε του ημιχρόνου (45+2’), ενώ τα αλλά δυό ήρθαν στο δεκάλεπτο του β’ μέρους. Πρωταγωνιστής και στα δύο ο Οκάμπος, ο οποίος σκόραρε στο 50’ και «σέρβιρε» στον Γκούντελι στο 55’. Οι Ολλανδοί πάλεψαν για να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε κάποιες παραπάνω ελπίδες, με τον Βέερμαν στο 80’ να έχει δοκάρι.

Έτσι οι Ισπανοί φαίνεται πως πήραν την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League από το πρώτο κιόλας ματς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς (16/2):

Άγιαξ – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (50’ Μάρκος Αλόνσο, 76’ Ραφίνια – 53’ Ράσφορντ, 59΄ αυτ. Κουντέ)

Σάλτσμπουργκ – Ρόμα 1-0 (88’ Καπάλντο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν 2-1 (11’ Κρούσκιβ, 45+1’ Μπονταρένκο – 59’ Τόκο Εκαμπί)

Γιουβέντους – Ναντ 1-1 (13’ Βλάχοβιτς – 60’ Μπλας)

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 3-0 (45+2’ Εν Νεσίρι, 50’ Οκάμπος, 55’ Γκούντελι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μονακό 2-3 (48’ Ντιαμπί, 59’ Βιρτς – 9’ αυτ. Χραντέσκι, 74’ Ντιατά, 90+2’ Ντισασί)

Σπόρτινγκ – Μίντιλαντ 1-1 (90+4' Κόατες - 77’ Ασούρ)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0