Football Talk

Europa League: Όλα… μηδέν στο Άμστερνταμ, «ισχνό» προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σαχτάρ (video)

Europa League: Όλα… μηδέν στο Άμστερνταμ, «ισχνό» προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σαχτάρ (video)

Προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Europa League πήραν Σάλτσμπουργκ (1-0 Ρόμα) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1 Ρεν), την στιγμή που Άγιαξ και Ουνιόν Βερολίνου «κόλλησαν» στο 0-0 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τις ρεβάνς άφησαν τα ματς των πλέι-οφ του Εuropa League που είχαν σέντρα στις 19:45 (16/2). Η Σάλτσμπουργκ κατόρθωσε να νικήσει με 1-0 τη Ρόμα, χάρη σε γκολ του Καπάλντο λίγο πριν το φινάλε, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει και αυτή προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-1 επί της Ρεν. Στο Άμστερνταμ και την αναμέτρηση όπου ο Άγιαξ υποδέχθηκε την Ουνιόν Βερολίνου έλειψε μονάχα το… γκολ.

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα να ήταν στραμμένα στη μεγάλη αναμέτρηση της βραδιάς ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως και τα υπόλοιπα παιχνίδια του Europa League είχαν το ενδιαφέρον τους.

Στην Αυστρία, η Ρόμα πραγματοποίησε ένα πολύ καλό παιχνίδι και μάλλον θα νιώθει απογοητευμένη με τον τρόπο που ηττήθηκε από την Σάλτσμπουργκ (1-0). Οι «τζιαλορόσι» είχαν δύο δοκάρια στο ματς, το πρώτο με τον Κριστάντε στο 73’, το δεύτερο με τον Μπελότι στο 81’ και αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν… πληγώθηκαν. «Θύτης» ο Νικολάς Καπάλντο ο οποίος στο 88’ νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και έδωσε έτσι προβάδισμα πρόκρισης στην Σάλτσμπουργκ.


Ανάλογο προβάδισμα έχει πάρει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ η οποία επικράτησε με 2-1 της Ρεν σε αναμέτρηση που διεξήχθη στην Πολωνία. Οι Ουκρανοί από νωρίς έδειξαν τις… διαθέσεις τους και προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με τον Κρούσκιβ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ήρθε και το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μπονταρένκο από το σημείο του πέναλτι.

Οι Γάλλοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να βρουν γκολ που θα τους βάλει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και το κατάφεραν. Στο 59’ ο Τόκο Εκαμπί μείωσε σε 2-1 και παρά τις ευκαιρίες της Σαχτάρ στη συνέχεια, το σκορ παρέμεινε έτσι ως το φινάλε.


Τέλος, στο Άμστερνταμ, η Ουνιόν Βερολίνου ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο από τον Άγιαξ, αλλά δεν κατόρθωσε να μετατρέψει την ανωτερότητά της σε νίκη. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο «Αίαντας» στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε μία τελική! Ωστόσο, η ομάδα του Βερολίνου στάθηκε άτυχη, αφού ο Χερόνιμο Ρούλι ήταν σε καλή βραδιά, ενώ παράλληλα ο VAR ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Θόρνσμπι στο 65’, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της βραδιάς (16/2):

Άγιαξ – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (50’ Μάρκος Αλόνσο, 76’ Ραφίνια – 53’ Ράσφορντ, 59΄ αυτ. Κουντέ)

Σάλτσμπουργκ – Ρόμα 1-0 (88’ Καπάλντο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν 2-1 (11’ Κρούσκιβ, 45+1’ Μπονταρένκο – 59’ Τόκο Εκαμπί)

Γιουβέντους - Ναντ (22:00)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μονακό (22:00)

Σεβίλλη - Αϊντχόφεν (22:00)

Σπόρτινγκ - Μίτιλαντ (22:00)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0