Football Talk

Κλαμπ Μπριζ - Μπενφίκα 0-2: «Αετίσιο» πέρασμα από το Βέλγιο, βλέπει οκτάδα από τώρα

Κλαμπ Μπριζ - Μπενφίκα 0-2: «Αετίσιο» πέρασμα από το Βέλγιο, βλέπει οκτάδα από τώρα

Σε ένα σκληρό παιχνίδι στο Βέλγιο η Μπενφίκα βγήκε αλώβητη από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ με 2-0 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους οχτώ του Champions League.

Η Κλαμπ Μπριζ υποδέχτηκε την Μπενφίκα στο Στάδιο Γιαν Μπρέιντελ για την φάση των «16» του Champions League. Οι «αετοί» πλήγωσαν τους Βέλγους εντός έδρας με 0-2 και πηγαίνουν με φόρα στην ρεβάνς μέσα στην Λισαβόνα.

Δυνατό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους με τον σταρ των Βέλγων, Λανγκ να προσπαθεί να απειλήσει τον Βλαχοδήμο αλλά τόσο στο 11’ όσο και στο 14’ δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Οι Πορτογάλοι στην συνέχεια πήραν τα ηνία του παιχνιδιού με απανωτές ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 26ο λεπτό όταν ο Αντόνιο Σίλβα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ βρισκόταν ολομόναχος μπροστά από το τέρμα. Ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα στο 30’ με κοντινό σουτ ο έτερος Σίλβα (Ράφα) άγγιξε το γκολ με την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό δοκάρι του Μινιολέ.

Άλλες δύο καλές ευκαιρίες ήρθαν από τον Ράμος για την Μπενφίκα. Στο 34’ ο Βέλγος τερματοφύλακας αποκρούει ένα καλοζυγισμένο του σουτ, ενώ στο 37’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής από ευνοϊκή  θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.  

Το δίκαιο έγινε πράξη και στο 49’ μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Χέντρι πάνω στον Ράμος η Μπενφίκα στο 49’ κερδίζει πέναλτι και ο Ζοάο Μάριο το μετουσιώνει σε γκολ δύο λεπτά αργότερα και κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Η Μπριζ πίεζε με όσες δυνάμεις είχε την Μπενφίκα προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Οι επιθέσεις της όμως ήταν βεβιασμένες χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Έλληνα γκολκίπερ.

Τίτλους τέλους έβαλε στον αγώνα η «χρυσή αλλαγή» του Σμιντ, Νέρες. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και σε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ δεν αστόχησε κάνοντας το 0-2.

 

Μεγάλο προβάδισμα για την Μπενφίκα που δείχνει να καθαρίζει από τώρα την υπόθεση πρόκριση.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπριζ (Σ. Πάρκερ): Μινιολέ,  Μάτα, Χένδρι, Μέχελε, Μέιγιερ, Οντόι (Νίελσεν 65'), Ονιεντίκα, Μπιουκάναν, Βάνακεν, Σόουα (Γιούτγκλα 79'), Λανγκ

Μπενφίκα (Ρ. Σμιντ): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Οταμέντι, Σίλβα (Νέρες 65’), Μπα, Σικίνο, Φλορεντίνο, Σίλβα, Μάριο (Νέβες 90+4), Άουρσνες, Ράμος (Γκιέδες 65’)

Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0