Football Talk

Ντόρτμουντ – Τσέλσι 1-0: Οι «μπλε» τις ευκαιρίες αλλά ο «Flash» Αντεγέμι το γκολ! (video)

Ντόρτμουντ – Τσέλσι 1-0: Οι «μπλε» τις ευκαιρίες αλλά ο «Flash» Αντεγέμι το γκολ! (video)

Μία απίθανη κούρσα του Καρίμ Αντεγέμι, που έτρεξε σαν «αστραπή», έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Ντόρτμουντ απέναντι στην Τσέλσι (1-0), η οποία έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, αλλά δίχως να σκοράρει!

Σχετικά Άρθρα

Η Ντόρτμουντ ήταν η νικήτρια στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League απέναντι στην Τσέλσι (1-0), χάρις σε γκολ του «άπιαστου» Καρίμ Αντεγέμι. Οι «μπλε» σπατάλησαν έναν μεγάλο αριθμό ευκαιριών στο παιχνίδι, είχαν δοκάρι, αλλά όχι… γκολ και έτσι χρειάζονται πλέον την ανατροπή του σκορ στη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Το παιχνίδι βέβαια ξεκίνησε με μία τρομερή εικόνα. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ είχαν ετοιμάσει ένα μοναδικό κορέο κατά την υποδοχή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.


«Και κάθε φορά που θα στέκομαι δίπλα σου θα αξίζει… Το ταξίδι θα συνεχίζεται για πάντα»
, ήταν το μήνυμα που ξεπρόβαλλε στο «κίτρινο τείχος» και μαγνήτισε τα βλέμματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Τσέλσι έδειξε από το ξεκίνημα ότι ήθελε να είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Στο 16’ ο Τιάγκο Σίλβα σκόραρε, αλλά είχε χρησιμοποιήσει το χέρι, οπότε το γκολ δεν μέτρησε.

Μετά το 20ο λεπτό η Ντόρτμουντ βρήκε χώρους στην άμυνα των «μπλε» και απείλησε με τον Αλέ στο 27’, αλλά το σουτ του Γάλλου κατέληξε άουτ. Η Τσέλσι ωστόσο γρήγορα θύμισε στους Βεστφαλούς ότι μπορεί να γίνει πολύ απειλητική στην κόντρα.

Ζοάο Φέλιξ και Ζίγιες συνδυάστηκαν υπέροχα στο 32’, με τον πρώτο να μην μπορεί να βρει εστία. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «μπλε» σπατάλησαν μία μοναδική ευκαιρία. Συγκεκριμένα σε μία αντεπίθεση, ο Χάβερτς τροφοδότησε τον Φέλιξ, ο οποίος πάτησε περιοχή και με ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Κόμπελ, αλλά όχι και το οριζόντιο δοκάρι, όπου και σταμάτησε το σουτ του!


Στο δεύτερο μέρος ο γρήγορος ρυθμός δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Με τη συμπλήρωση μία ώρας παιχνιδιού το ματς απέκτησε μία… άγρια ομορφιά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Μπραντ να πλασάρει, αλλά τον Αλέ να μην προλαβαίνει να αλλάξει πορεία στην μπάλα και εκείνη κατέληξε στα χέρια του Κέπα στο 58’.

Σχεδόν άμεσα η Τσέλσι «απάντησε» με δύο σουτ. Πρώτα ο Έντσο Φερνάντες στο 61’ και στη συνέχεια ο Τζέιμς στο 62’, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κόμπελ.

Από το κόρνερ όμως που παραχώρησε ο Ελβετός γκολκίπερ μετά το σουτ του Άγγλου ήρθε και η φάση που έκρινε το ματς! Ο Φέλιξ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μετά την εκτέλεση και η Ντόρτμουντ που πήρε την μπάλα βγήκε σαν… αστραπή στην κόντρα. Ο Αντεγέμι έτρεξε σχεδόν όλο το γήπεδο και άφησε πίσω του, όποιον βρήκε μπροστά του, μαζί και τον Κέπα, για να πλασάρει σε κενή εστία στο 63’.


Από εκεί και έπειτα, η Τσέλσι προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά μάταια. Στο 78’ ο Κουλιμπαλί έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους «μπλε», με τον Κόμπελ να αποκρούει αρχικά και τον Τσαν να διώχνει με υπερένταση την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Λίγο αργότερα (84’) ο Ζοάο Φέλιξ δοκίμασε με συρτό σουτ να σκοράρει, αλλά ο Ελβετός γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα. Η τελευταία φάση είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Κόμπελ, ο οποίος πραγματοποίησε μία εκπληκτική επέμβαση σε μακρινό σουτ του Έντσο Φερνάντες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Γκερέιρο, Βολφ (73' Ριέρσον), Όζκαν, Τσαν, Μπέλιγχαμ, Αντεγέμι (79' Γκίτενς), Μπράντ, Αλέ (68' Μοντέστ)

Τσέλσι (Γκρ. Πότερ): Κεπά, Κουλιμπαλί, Σίλβα, Τζέιμς, Τσίλγουελ (71' Μάουντ), Έντσο Φερνάντες, Λόφτους-Τσικ, Ζίγιες, Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ (71' Κουκουρέγια), Χάβερτς.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0