Football Talk

Ντόρτμουντ: Φοβού τους Άγγλους στο «κάστρο» της Βεστφαλίας! (video)

Ντόρτμουντ: Φοβού τους Άγγλους στο «κάστρο» της Βεστφαλίας! (video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, υποδέχεται την Τσέλσι στο Σιγκναλ Ιντούνα Παρκ (15/02, 22:00) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League. Το BNSports θυμάται σημαντικές εντός έδρας ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας της Βεστφαλίας σε φάσεις νοκ άουτ, απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγαλύτερες αγγλικές ομάδες έχουν βρεθεί στο δρόμο της Ντόρτμουντ σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πολλές σημαντικές μονομαχίες, όμως η αναμέτρηση που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους φίλους των Βεστφαλών είναι εκείνη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Champions League το 1997.

1996 – 1997: Απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα βήμα πριν την κορυφή της Ευρώπης

Τη σεζόν 1996 – 1997, η Ντόρτμουντ πραγματοποίησε τη σημαντικότερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό του Champions League τη Γιουβέντους με 3-1. Στα ημιτελικά, κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στη Γερμανία, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Ρενέ Τρέτσκοκ. Στη ρεβάνς, οι Βεστφαλοί έφυγαν με μια σπουδαία νίκη από το Ολντ Τράφορντ με πρωταγωνιστή τον Λαρς Ρίκεν, κλειδώνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.



2015 – 2016: Διπλή μονομαχία με αγγλικές ομάδες στο Europa League

Η επόμενη αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με αγγλική ομάδα σε φάση νοκ άουτ, ήρθε 18 χρόνια αργότερα. Στη φάση των «16» του Europa League, ξεπέρασε το εμπόδιο της Τότεναμ με δύο νίκες. Στο πρώτο ματς που έγινε στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική και επικράτησε με 3-0, με δύο γκολ του Μάρκο Ρόις και ένα του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Το 1-2 στη ρεβάνς του Λονδίνου της έδωσε το εισιτήριο και στην επόμενη φάση αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ. Στη Βεστφαλία, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Σε ένα ισορροπημένο ματς, ο Ντιβόκ Ορίγκι έδωσε προβάδισμα στη Λίβερπουλ με τον Ματς Χούμελς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 48ο λεπτό.



Στη ρεβάνς του Άνφιλντ, οι Κόκκινοι πήραν την πρόκριση με νίκη 4-3, σε ένα επεισοδιακό ματς.

2018 – 2019:  Στο δρόμο της η μετέπειτα φιναλίστ Τότεναμ

Ντόρτμουντ και Τότεναμ συναντήθηκαν ξανά τρία χρόνια αργότερα στη φάση των «16» του Champions League.  Τα Σπιρούνια πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς του Λονδίνου (3–0). Στη ρεβάνς, οι γηπεδούχοι δε κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και ηττήθηκαν με 1-0, σε μια χρονιά που η Τότεναμ έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.



2020 – 2021: Στους «8» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι

Η τελευταία αναμέτρηση σε γερμανικό έδαφος, πραγματοποιήθηκε το 2021. Στη φάση των προημιτελικών του Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε στο δρόμο της Ντόρτμουντ.

Μετά το 2-1 της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Έτιχαντ, ακολούθησε η ρεβάνς στη Βεστφαλία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με γκολ του Μπέλιγχαμ, όμως οι «Πολίτες» κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με δύο γκολ των Μάχρεζ και Φόντεν.  Με το αποτέλεσμα αυτό, η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στην επόμενη φάση φτάνοντας στη συνέχεια μέχρι τον τελικό.   




Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0