Football Talk

Ολυμπιακός: Μια βραδιά γεμάτη μηνύματα, θυμό και υποσχέσεις

Ολυμπιακός: Μια βραδιά γεμάτη μηνύματα, θυμό και υποσχέσεις

Πανηγυρίζοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκης τους την φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν ιδανικά μετά την ήττα στο Κύπελλο και έδειξαν πως παραμένουν «ζωντανοί» και ενωμένοι.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Δεν ήταν και λίγα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τα λουλούδια στη «Θύρα 7» πριν την σέντρα της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, το τεράστιο πανό αλληλεγγύης για όσα περνάνε οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας και το
«Σ ‘αγαπώ Μαμά» στη μπλούζα του Σέρτζι Κανός ήταν μόνο μερικά από τα μηνύματα που προέκυψαν.  Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο 26χρονος Ισπανός είναι άξιος θαυμασμού που μόλις τέσσερις μέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας μπήκε στη διαδικασία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στα δευτερεύοντα, ο Κανός μπήκε στο ματς με το ταμπλό να γράφει 2-1, πέτυχε ένα γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και είχε συμμετοχή σε ακόμα ένα γκολ, δείχνοντας πως έχει στοιχεία που έλειπαν από τον Ολυμπιακό και πως μπορεί να γίνει σημαντικός για την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που με την απόδοση τους βροντοφώναξαν ένα «Δεν τελειώσαμε». Είναι προφανές πως όσα άκουσαν οι ίδιοι και ο προπονητής τους, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, τους θύμωσαν, τους πείσμωσαν και τους οδήγησαν σε αυτή την εμφάνιση - δήλωση ενόψει της συνέχειας. Ήταν φανερό επίσης πως άπαντες έπαιξαν και για τον προπονητή τους. Ο Χάμες με δύο γκολ και μια ασίστ, ο Φορτούνης με δύο ασίστ, ο Ροντινέι με την πληθωρική του εμφάνιση και ο Ραμόν στο ντεμπούτο του ως βασικός ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, εκτός του Κανός.

Ο Μίτσελ δέχθηκε έντονη κριτική το βράδυ της Πέμπτης και αφού παραδέχθηκε πως οι μέρες που ακολούθησαν ήταν οι πιο «πικρές» του στον Ολυμπιακό, ένιωσε την ανάγκη να θυμίσει σε όλους πως ήταν η ομάδα όταν ανέλαβε και πως είναι τώρα. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να είναι εμπαθής κάποιος για να μην αναγνωρίζει στον Ισπανό τεχνικό τη βελτίωση που έχει φέρει στην ομάδα, αλλά και στο γεγονός πως έχει βάλει μια τάξη σε πολλά πράγματα όπως στον περιορισμό του ρόστερ σε έναν αριθμό όπου μπορεί να δουλέψει κανείς.

Σε ότι αφορά τις στατιστικές που επικαλέστηκε ο Μίτσελ κανείς δε μπορεί να τον αδικήσει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αλλά έχει πετύχει 9 γκολ περισσότερα (41-32) και δεχθεί ένα περισσότερο (13 έναντι 12). Παράλληλα έχει λιγότερες ήττες και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ (δύο έναντι τριών). Το πρόβλημα των «Πειραιωτών» κοιτώντας την βαθμολογία έχει να κάνει με τα ντέρμπι καθώς έστω σε ένα να είχε κερδίσει η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική. Μάλιστα από δω και πέρα τα ματς θα είναι κυρίως ντέρμπι και εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Πριν από το επόμενο, πάντως, ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα πάει στη Λαμία, σε ένα ματς όπου υπάρχει εκτός από την υποχρέωση της νίκης και η ανάγκη να δείξει σταθερότητα και συνέπεια στα επίπεδα της εμφάνισης κόντρα στον Παναιτωλικό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0