Football Talk

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: Γκαρσία εσύ, σούπερ σταρ! (video)

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: Γκαρσία εσύ, σούπερ σταρ! (video)
«Καυτός» Λιβάι Γκαρσία, οδήγησε την ΑΕΚ στην άνετη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό (13/02, 3-0) και στο -1 από την κορυφή της Super League, με ένα ματς λιγότερο.
Συνέχεια στο απόλυτο της ΑΕΚ στην OPAP Arena! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με σκορ 3-0 (13/02) του Λεβαδειακού κι έκανε το 13/13 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, συνέχισε την εξαιρετική της παράδοση κόντρα στους Βοιωτούς, αφού μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ!

Στο -1 από την κορυφή της Super League και τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, που έχει παίξει, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο, μιας και η τύχη αυτού με τον Ατρόμητο, εκκρεμεί.

1ο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για την ΑΕΚ στο 14ο λεπτό. Ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, κυκλοφορούσε την μπάλα με άνεση, αλλά της έλειπε η τελική προσπάθεια. Εν τέλει, «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Λεβαδειακού με τον συνήθη ύποπτο τη φετινή σεζόν: τον Λιβάι Γκαρσία.

Στο 36' κέρδισε το φάουλ και την κίτρινη κάρτα από τον Τζημόπουλο. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και μετά από αλλαγή κατεύθυνσης της μπάλας, λόγω παρεμβολής του Βινίσιους, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

 
Ο «καυτός» σέντερ φορ της ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί, όμως. Στο 45+1' ο Τζημόπουλος τον σταμάτησε ξανά αντικανονικά, εντός μεγάλης περιοχής. Ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Άμραμπατ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-0.


2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο 2ο μέρος. Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και να πιέζει για ένα ακόμα γκολ. Μάλιστα, στο 51' έφτασε κοντά σε αυτό.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Πινέδα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Στογιάνοβιτς.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό.

Ο Νίκας έφυγε στην αντεπίθεση, βρήκε τον χώρο να εκτελέσει, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στο 77', όταν ο Τομ Φαν Βέερτ κέρδισε το πέναλτι, αλλά ο Τσούμπερ που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Παρόλα αυτά, το γήπεδο τον χειροκρότησε για να τον εμψυχώσει.

 
Εν τέλει, το 3-0 ήρθε στο 84'. Ο Μάνταλος βρήκε τον Ελίασον στην «πλάτη» της άμυνας, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Φαν Βέερτ, που προ κενής εστίας, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


O MVP

Δεν χωράει αμφιβολία, πως είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Κερδίζει το φάουλ για το 1-0, το κάνει γκολ, κερδίζει την αποβολή του Τζημόπουλου, αλλά και το πέναλτι με το οποίο ο Άμραμπατ «κλειδώνει» τη νίκη, για την ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Το κερδισμένο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία. Είναι χαρακτηριστική φάση της αδυναμίας του Λεβαδειακού να τον... διαχειριστεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65' Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (65' Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (65' Ελίασον), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Γκαρσία (73' Φαν Βέερτ).

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Βινίσους, Ντεντάκης (80' Λιάγκας), Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Βρακάς (89' Κωνσταντινίδης), Χάμοντ (89' Σαχπεκίδης), Σακό (46' Νταμπό), Μεχία (66' Συμελίδης), Νίκας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0