Football Talk

«Χρυσός» στην Ιταλία ο Κωστελίδης! (video)

«Χρυσός» στην Ιταλία ο Κωστελίδης! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε στην Ιταλία το διεθνές τουρνουά της EJU, με τον Ιωάννη Κωστελίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, αλλά και την ελληνική αποστολή συνολικά να έχει επιτυχίες, καθώς η Σιρινίδου και ο Τσακίροφ, επίσης πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις!

Με τον εθνικό ύμνο να ηχεί στη Νάπολη για λογαριασμό του Ιωάννη Κωστελίδη, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα, η αγωνιστική αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18. Ο 17χρονος Έλληνας πρωταθλητής, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ντούρου Γκόγκουα, με τρεις νίκες κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των +90 κιλών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική παρουσία σε ένα ιδιαίτερα δυνατό τουρνουά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Μη ξεχνάμε χθες, ότι ο Κωνσταντίνος Τσαπάρας έφτασε στον τελικό των -60 κιλών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ σήμερα, εκτός του Κωστελίδη, η Γαλήνη Σιρινίδου ήταν 7η στα -63κ. και ο Βασίλιι Τσακίροφ 9ος στα -73κ.

Σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές, ο Κωστελίδης κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά της EJU. Με τρία Ippon απέναντι στον Μαυροβούνιο Κόβινιτς, τον Γάλλα Ντα Κόστα και τον Ιταλό Ρόσι, ο Κωστελίδης έφτασε στην κορυφαία έως σήμερα στιγμή της αθλητικής του καριέρας, αναδεικνύοντας πως η ελληνική γενιά τζούντο έχει σπουδαίο μέλλον.


Εκτός του Κωστελίδη, η Σιρινίδου συνολικά είχε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, ενώ ο Τσακίροφ είχε δύο επικρατήσεις σε τέσσερις αγώνες.

Με τα δύο μετάλλια αλλά και την 5η θέση, χθες, της Δημητριάδη, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στο τουρνουά της Ιταλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να βρίσκεται στην κορυφή των μεταλλίων, μπροστά από Γαλλία και Ισραήλ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0