Football Talk

Πολεμικό διπλό ο Παναθηναϊκός, με Ιωαννίδη που «σκοτώνει» και… πολλά κιλά Μαντσίνι!

Πολεμικό διπλό ο Παναθηναϊκός, με Ιωαννίδη που «σκοτώνει» και… πολλά κιλά Μαντσίνι!

Θριαμβευτική εξελίχθηκε η «επίσκεψη» της Κυριακής στο Χαριλάου για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με super-Φώτη και εκπληκτικό Μαντσίνι, πήρε κομβικής σημασίας τρίποντο από τον Άρη!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Διπλό τεράστιας σημασίας από τα λεγόμενα και ως «πολεμικά». Σε μια δυνατή έδρα όπως αυτή του Άρη, η οποία η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και η πιο θερμή στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι πολύ σημαντικό να φεύγεις με το διπλό. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα, είχε να… αλώσει την Θεσσαλονίκη 12 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή τη σεζόν 2010/11. 

Τότε, το τριφύλλι είχε επικρατήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης του Άρη με 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ με στην Τούμπα αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο όπου πήρε το διπλό επίσης με το ίδιο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Την χρονιά εκείνη βέβαια, τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπούσε και ο Ηρακλής -ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην πρώτη κατηγορία- αλλά ούτε αυτός στάθηκε εμπόδιο με τους «πράσινους» να περνάνε από το Καυτατζόγλειο με το εμφατικό 3-1.

Νωθρό ξεκίνημα και… κυνήγι από νωρίς

Σε ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς (10’) με τον Ιτούρμπε να συγκλίνει από δεξιά προς την περιοχή να πασάρει στον Οντουμπάγιο, ο οποίος ανενόχλητος διένυσε μερικά μέτρα και στη συνέχεια σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάρλια και με μια ακόμη καραμπόλα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει από την αρχή! Αν μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είχαν την νηφαλιότητα, θα μπορούσαν να έχουν δώσει εύρος στο σκορ, αφού ο Κάμαρα στο 17’ και το 27’ πέταξε δυο ευκαιρίες στα σκουπίδια.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, οι φάσεις που σημειώνονται αναμφίβολα είναι αυτή του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 12ο λεπτό της αναμέτρηση, ο οποίος με μια κάθετη κίνηση έφτασε μέχρι την περιοχή του Κουέστα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η ευκαιρία του Κουρμπέλη στο 30’ με την κεφαλιά είναι από αυτές που «δεν χάνονται» ή μάλλον από αυτές που δεν θα έπρεπε να χάνονται. Μόνος… κι έρημος ξεχασμένος από του αμυντικούς του Άρη, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν πήρε καλή κεφάλια και η μπάλα πέρασε απογοητευτικά άουτ. Είναι αλήθεια, πως οι φορές που έχει συμβεί αυτό (όχι μόνο) τη φετινή χρόνια, είναι πολλές και κάποια στιγμή αυτές οι ευκαιρίες… θα πληρωθούν!

Το γκολ ήρθε από τον παίκτη τον οποίο έκανε την απόλυτη διαφορά στο παιχνίδι. Ο Μαντσίνι στο πρώτο αυτό ημίχρονο, έκανε την απόλυτη διαφορά, όντας ο ποδοσφαιριστής που ήταν μια ταχύτητα πάνω από κάθε συμπαίκτη του. Με μια 40αρα μπαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ (ο οποίος είναι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, κάνοντας αβίαστα και χαζά λάθη, χωρίς καθαρό μυαλό) ο Ιωαννίδης υποδέχτηκε υπέροχα τη μπάλα, δεν είδε ποτέ Φαμπιάνο και Ενκουλού και μοίρασε με εκπληκτικό τρόπο για τον Αργεντινό! Αν μάλιστα ο Μαντσίνι δεν είχε πετύχει το γκολ, πιθανότατα ο διαιτητής της αναμέτρησης να έδειχνε παράβαση πέναλτι, καθώς ο Ενκουλού κατεδάφισε τον Ιωαννίδη.

Στο δεύτερο μισό, το τροπάριο άλλαξε και αυτό το γκολ φαίνεται πως έδωσε στον Παναθηναϊκό το απαραίτητο «καύσιμο» για να μπει και να… πατήσει τον Άρη. Με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έδωσε στους γηπεδούχους να καταλάβουν ποσό θέλει τη νίκη και επιπλέον πως θα παλέψει μέχρι το τέλος. Φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε σε πληθώρα, με τον Άρη βέβαια να είναι άφαντος επιθετικά. Ποιος θα περίμενε, πως μετά από το απογοητευτικό σουτ του Παλάσιος στο 82’, το φινάλε θα ήταν τόσο δραματικό(;) Την στιγμή της αλλαγής του Βέρμπιτς, προσωπικά ένιωσα πως επιθετικά μπορεί να γίνει κι άλλο επιθετική η ομάδα. Ποσό μάλλον την ώρα που ο Σλοβένος έπιασε την μπάλα και την έστησε στο κόρνερ. Το σουτ από τον Παλάσιος παρόλα αυτά, δεν είναι καλό, αλλά η δουλειά έγινε και έτσι ολοκληρώθηκε η τρίτη ανατροπή της χρονιάς.

ΠΟΤΕ ξανά ο Μπέρναρντ στο φτερά και η κακή κατάσταση των κομβικών παικτών

Τα βλέμματα αυτής της αγωνιστικής, ήταν στραμμένα στου Χαριλάου και δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν τον Παναθηναϊκό στη γωνία. Ας γυρίσουν πλευρό και ας καταλάβουν πως με τον Γιοβάνοβιτς… θα βλέπουν εφιάλτες. Για πρώτη φορά στη σεζόν μάλιστα, μπορούμε να πούμε πως νιώσαμε πως η ομάδα έχει βάθος. Όταν ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να γυρίζει και να βλέπει στους αναπληρωματικούς, Σπόραρ, Παλάσιος, Κλέινχεϊσλερ και Βέρμπιτς, ε όπως και να το κάνουμε είναι πιο άνετος! Όσο δε, για την εμφάνιση του Μαντσίνι, πρέπει να έχεις πολλά κιλά… μπάλας, για να επιστρέψεις στο γήπεδο το οποίο αγωνιζόσουν τόσα χρόνια και να παίξεις τόσο aggressive. 

Μια σημείωση. Κατά γενική ομολογία, ο Μπερνάρντ στα φτερά είναι ολοφάνερο πως «καίγεται» και πρέπει να σταματήσει να αγωνίζεται εκεί, διότι δεν προσφέρει. Είναι παίκτης που σε κλειστό χώρο μπορεί να κάνει τους αντίπαλους να κάνουν… εμετό και παράλληλα να δημιουργήσει! Ο διακόπτης έχει αρχίσει να γυρίζει για τα καλά και ο «καλός» Παναθηναϊκός του πρώτου γύρου έχει αρχίσει να σχηματίζεται ξανά!

Ωστόσο, όσο η ομάδας έχει σε τόσο κακή κατάσταση κομβικούς παίχτες όπως ο Πέρεθ, ο Παλάσιος και ο Βέρμπιτς, θα τα προβλήματα δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Ο «Τούκου» ακόμη και έτσι, κατάφερε να σκοράρει και να βάλει την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά! Ας ελπίσουμε να είναι μια… ανάσα που θα πάρει για να καθαρίσει το μυαλό του και να βρει ξανά τον, παλιό, καλό εαυτό του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0