Football Talk

Λυών – Λανς 2-1: Εμπόδιο στο ταξίδι προς τα αστέρια

Λυών – Λανς 2-1: Εμπόδιο στο ταξίδι προς τα αστέρια

Η Λυών επικράτησε εντός έδρας επί της Λανς με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να στραβοπατούν καθώς αυτό ήταν το 4ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που μένουν μακριά από την νίκη.

Λυών και Λανς διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 23η αγωνιστική της Ligue 1 στο Παρκ Ολυμπίκ Λιοναί. Με την νίκη της αυτή η Λυών ανεβαίνει στην 9η θέση με 35 βαθμούς ενώ η Λανς μένει στους 46 και την 4η θέση χάνοντας έδαφος στο κυνήγι για ένα εισιτήριο του Champions League.

Δυνατό «μπάσιμο» των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι. Κρατούσαν από την αρχή την μπάλα στα πόδια τους και δημιουργούσαν υποψίες ευκαιριών με τον Λόπες όμως να είναι σταθερός στις επεμβάσεις του. Την έκπληξη όμως την κάνει η Λυών καθώς στο 23ο λεπτό ο Τσέρκι με μία πανέξυπνη πάσα ανάμεσα από δύο αμυντικούς της Λανς βγάζει τον Λακαζέτ απέναντι από τον Σαμπά. Ο Γάλλος δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0 και φτάνει τα 14 γκολ Ligue 1.

Εικόνα

Ενώ το παιχνίδι είχε «σβήσει» μετά το πρώτο γκολ ο Ματσάντο ξανά βάζει φωτιά ισοφαρίζοντας με τρομερό σουτ στο 39ο λεπτό. Ο Σοτοκά ακουμπάει όσο χρειάζεται την μπάλα με το εξωτερικό και ο Ματσάντο εξαπολύει έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Λόπες.

Στο 2ο ημίχρονο η Λυών αγωνίστηκε χωρίς τον σκόρερ του πρώτου γκολ Λακαζέτ καθώς βγήκε αναγκαστική αλλαγή λόγο έντονων ενοχλήσεων.

Στο 64ο λεπτό οι γηπεδούχοι ξανά πήραν το προβάδισμα με τον 19χρονο Τσέρκι να «εκτελεί» τον Σαμπά μέσα από την περιοχή με τρομερό σουτ. Εύσημα αξίζουν να δοθούν και στον Κακερέ  για την ωραία ατομική ενέργεια πριν πασάρει στον Τσέρκι την κατάλληλη στιγμή.

Η Λυών επιχείρησε να διευρύνει το σκορ λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 70ο λεπτό  ο Ντεμπελέ βγήκε τετ-α-τετ με τον Σαμπά αλλά ο Κονγκολέζος τερματοφύλακας είχε άψογη αντίδραση γλιτώνοντας την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ.

Η απάντηση για την Λανς ήρθε στο ακριβώς επόμενο λεπτό με τον Φοφανά να επιχειρεί να νικήσει τον Λόπες με σουτ έξω από την περιοχή. Ο πορτέρε της Λυών όμως με εκπληκτική αντίδραση έστειλε την μπάλα κόρνερ.   

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η Λανς πίεζε ασταμάτητα για την ισοφάριση όμως τις σπουδαίες ευκαιρίες τις έκανε η Λυών. Για κακή της τύχη ο Σαμπά βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά και το σκορ έμεινε, μόλις στο 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λυών (Λ. Μπλαν): Λόπες, Ντιομάντ, Λόβρεν, Λουκεμπά, Κουμπέντι, Κακερέ, Τολισό, Ταλιαφίκο, Τσέρκι (Λεπενάντ 80’), Λακαζέτ (Σαρ 46’), Μπαρκόλα (Ντεμπελέ 66’)

Λανς (Φ. Εζ): Σάμπα, Μεντίνα, Ντάνσο, Γκράντιτ (Κόστα 69΄), Ματσάντο (Αϊνταρά 77’), Αμπντούλ Σαμέντ, Φοφανά, Λε Καρντινάλ (Φρανκόβσκι 63’), Φουλγκίνι, Σοτοκά (Λαμπό 77’), Τομασόν

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0