Football Talk

Λάτσιο - Αταλάντα 0-2: Άλωσε την Ρώμη και ανέβηκε στην 3η θέση

Λάτσιο - Αταλάντα 0-2: Άλωσε την Ρώμη και ανέβηκε στην 3η θέση

Η Αταλάντα κέρδισε 2-0 την Λάτσιο στην Ρώμη με επιβλητική εμφάνιση και ξεπέρασε τους «λατσιάλι» στη βαθμολογία, φτάνοντας την 3η θέση.

Η Λάτσιο φιλοξένησε την Αταλάντα στο Ολύμπικο για την 22η αγωνιστική της Serie A με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την νίκη με 2-0. Έτσι σκαρφάλωσαν στην 3η θέση με 41 βαθμούς και βλέπουν αφ’ υψηλού τους «πρωτευουσιάνους» που κατρακύλησαν στην 6η παραμένοντας στους  39 βαθμούς.

Ένα πραγματικό ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με δυνατά μαρκαρίσματα και αξιόλογες φάσεις από τις δύο ομάδες. Στο 12ο λεπτό ο Χάτεμπορ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Προβεντέλ με ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά στο όριο της μεγάλης περιοχής. Ο Ιταλός τερματοφύλακας όμως πήρε «άριστα» πραγματοποιώντας μία εξαιρετική επέμβαση.

Η απάντηση της Λάτσιο ήρθε στο 17ο λεπτό όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κατέβασε υπέροχα την μπάλα με το στήθος πέρασε δύο παίχτες αλλά δευτερόλεπτα πριν επιχειρήσει το σούτ «του κλέβει την μπουκιά από το στόμα» ο Ιμόμπιλε. Το τελείωμα όμως του αρχηγού των «Λατσιάλι» ήταν απογοητευτικό.

Η Αταλάντα συνέχισε να απειλεί και στο 21ο λεπτό ο Λούκμαν προσπερνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και εξαπολύει  έναν κεραυνό τον οποίο αποσοβεί ξανά ο Προβεντέλ. Όμως δύο λεπτά αργότερα στο 23ο λεπτό δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα στο τρομερό σουτ του Ζαπακόστα. Ο Ιταλός μπακ βρήκε τον κατάλληλο τρόπο να βάλει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ένα δυνατό και συνάμα τεχνικό σουτ που πήγε συστημένο στο αριστερό “παραθυράκι” της εστίας για το 1-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε ο «ξέφρενος» ρυθμός του παιχνιδιού. Στο 48ο λεπτό ο Ιμόμπιλε έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του καθώς το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πήγε πάνω στον Μούσο. Η απάντηση της Αταλάντα ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα όταν ο Χέιλουντ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά στο τετ-α-τετ με τον Προβεντέλ δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 65ο λεπτό όταν ο Λούκμαν πάσαρε στην μικρή περιοχή στον αμαρκάριστο Χέιλουντ και εκείνος απλός «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μετά το 2-0 το παιχνίδι «έσβησε» με τις δύο ομάδες να κάνουν διαχείριση δυνάμεων μειώνοντας αισθητά την παραγωγικότητα τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λάτσιο (Μ. Σάρι):  Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Κασάλε, Ρομανιόλι (Πάτρικ 39’), Χισάι (Λάτσαρι 58’), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κατάλντι (Βεσίνο 58’), Αλμπέρτο, Άντερσον (Πέδρο 58’), Ιμόμπιλε, Ζακάνι

Αταλάντα (Τ. Γκασπερίνι): Μούσο, Σκαλβίνι (Παλομίνο 58’), Τζιμσίτι, Τολόι, Ζαπακόστα, Κούπμαϊνερς, Ντε Ρουν, Χάτεμπορ, Έντερσον, Λούκμαν (Μπογκά 89'), Χέιλουντ (Ζαπάτα 89')

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0