Football Talk

Λειψία - Ουνιόν Βερολίνου 1-2: Ανατροπή τίτλου στη «Red Bull Arena» (video)

Λειψία - Ουνιόν Βερολίνου 1-2: Ανατροπή τίτλου στη «Red Bull Arena» (video)
Ασταμάτητη το 2023 η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία έκανε ανατροπή εκτός έδρας επί της Λειψίας (1-2) και συνεχίζει μόνο με νίκες το νέο έτος.

Το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην Bundesliga, όπως έχει εξελιχθεί φέτος το πρωτάθλημα, ήταν αυτό ανάμεσα σε Λειψία και Ουνιόν Βερολίνου. Δύο ομάδες που είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θέλουν φέτος να κάνουν το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση. Η Λειψία μπορεί να είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος (Χένριτς 24'), όμως οι Βερολινέζοι απέδειξαν δεν βρίσκονται τυχαία μια ανάσα από την κορυφή της Bundesliga.

Η Ουνιόν έκανε την ανατροπή (Χάμπερερ 61', Νότσε 72') και πέτυχε την πέμπτη της νίκη σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος το 2023.

Το παιχνίδι στη «Red Bull Arena» είχε ξεκινήσει με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς. Κάτι το οποίο συνηθίζουν να κάνουν στα εντός έδρας παιχνίδια τους, καθώς αρέσκονται στο να πρεσάρουν ψηλά.

Στο 24’ η Λειψία είχε καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Βερολινέζων με σουτ του Χένριτς έξω από την περιοχή. Η Ουνιόν δεν είχε καταφέρει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να γίνει απειλητική, μιας και οι «ταύροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του υπέρ τους σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Μπορεί η Λειψία να είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως η Ουνίον έγινε απόλυτα αποτελεσματική στην επίθεση. Στο 61’ ο Χάμπερερ, είχε φέρει το ματς στα ίσα, καθώς με ένα σουτ «κεραυνό», είχε ισοφαρίσει σε 1-1. Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή.

Μετά από χέρι του Σιμακάν, η ομάδα του Βερολίνου κέρδισε πέναλτι. Ο Νότσε είχε στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα, πλάσαρε ιδανικά και έκανε την ανατροπή στο 72’.

Μετά το υπέρ της προβάδισμα, η Ουνιόν είχε αφήσει περισσότερο τη Λειψία να έχει την μπάλα στα πόδια της, με τον Πόουλσεν να ισοφαρίζει στο 80' Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, μιας και μετά από έλεγχο στο VAR υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά έκτοτε το υπέρ τους προβάδισμα, δεν άφησαν τη Λειψία να γίνει απειλητική και έτσι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο, που τους πάει στους 42 βαθμούς, έναν κάτω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0