Football Talk

Λέτσε - Ρόμα 1-1: Ο Φαλκόνε κέρδισε τον βαθμό για τους γηπεδούχους

Λέτσε - Ρόμα 1-1: Ο Φαλκόνε κέρδισε τον βαθμό για τους γηπεδούχους

Σε ένα παιχνίδι που η Ρόμα ήθελε την νίκη για να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κόλλησε στο 1-1 ενάντια στην Λέτσε, με τον Φαλκόνε να είναι πραγματικός «κέρβερος».

Η Λέτσε υποδέχθηκε την Ρόμα για την 22η αγωνιστική της Serie A στο στάδιο Βία ντελ Μάρε. Σε ένα δυνατό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες όπου δεν υπήρξε νικητής αλλά υπήρξε ένας ξεκάθαρος MVP. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Βλαντιμίρο Φαλκόνε δήλωσε παρόν σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις της Ρόμα και νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι. Οι «πρωτευουσιάνοι» πλέον βρίσκονται στην 3η θέση με 41 βαθμούς και βλέπει την Λάτσιο να πλησιάζει επικίνδυνα. Η Λέτσε παραμένει 14η με 24 βαθμούς σε απόσταση ασφαλείας από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Η Λέτσε ξάφνιασε την Ρόμα νωρίς στο παιχνίδι και μόλις στο 7ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Στην προσπάθεια του Ιμπάνιεζ να διώξει με κεφαλιά την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του την έστειλε κατά λάθος στην εστία του Πατρίσιο  κάνοντας το 0-1.

Η ισοφάριση για την Ρόμα δεν άργησε. Στο 16ο λεπτό ο Πελεγκρίνι εκτελεί το κόρνερ, ο Στρεφέζα μέσα στην μάχη που έδινε με τον Σμόλινγκ έκανε χέρι και έδωσε την δυνατότητα στο Πάολο Ντιμπάλα να ισοφαρίσει από τα 11 βήματα. Ο Αργεντινός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και έκανε το 1-1.

Η Ρόμα δεν μείωσε ταχύτητα αντιθέτως έψαξε την ανατροπή από το ημίχρονο. Ο Φαλκόνε όμως δεν το επέτρεψε καθώς πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έιμπραχαμ στο 42ο λεπτό με δυνατό σουτ και στο 45+2’ με ωραία ατομική προσπάθεια βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρε της Λέτσε που δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει σε καμία από τις δύο ευκαιρίες του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο, με την Ρόμα να επιτίθεται και τον Φαλκόνε να αποκρούει τους κινδύνους για την ομάδα του όπως στο 50ο λεπτό. Η κεφαλιά του Έιμπραχαμ μέσα από την περιοχή σταματάει για άλλη μια φορά στα χέρια του 27χρονου Ιταλού.

Η συνέχεια του παιχνιδιού βέβαια δεν ήταν η ίδια. Οι πολλές διακοπές για μικρό τραυματισμούς δεν επέτρεπαν στο παιχνίδι να βρει ρυθμό. Κάτι που σαφώς ευνοούσε την γηπεδούχο ομάδα η οποία προσπαθούσε να κρατήσει την ισοπαλία «με νύχια και με δόντια».

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μουρίνιο δεν έκανε κάποια αλλαγή μέχρι και το 83’ ενώ η δυσκολία της ομάδας του να δημιουργήσει φάσεις ήταν ολοφάνερη.   


Οι συνθέσεις των ομάδων

Λέτσε (Μ. Μπαρόνι): Φαλκόνε, Ζέντρεϊ, Μπασχιρότο, Ουμτιτί, Γκάλο (Πετσέλα 74’), Μπλιν, Χύλμαντ, Γκονζάλεζ (Ασκιλντσεν 67), Στρεφέζα (Μπάντα 74’), Κολόμπο (Βοέλκερινγκ 67’), Ντι Φρανσέσκο

Ρόμα (Ζ. Μουρίνιο): Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Ελ Σαράουι, Μάτιτς (Βαινάλντουμ 83΄), Κριστάντε, Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι (Σολμπάκεν 88’), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ (Μπελότι 83’)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0