Football Talk

Bundesliga: Πέρασε και από τη Βρέμη η Ντόρτμουντ, τριάρα πριν την Παρί η Μπάγερν

Bundesliga: Πέρασε και από τη Βρέμη η Ντόρτμουντ, τριάρα πριν την Παρί η Μπάγερν
Ασταμάτητη το 2023 η Ντόρτμουντ με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα. Βρίσκει τα πατήματα της η Μπάγερν (τριάρα στην Μπόχουμ), δεν βοήθησε η αλλαγή προπονητή στη Χοφενχάιμ.
Πέντε ματς είχε το απογευματινό πρόγραμμα στην Bundesliga (11/02) σε μία μέρα που επιβεβαιώθηκαν όλα τα μεγάλα φαβορί. Μπάγερν και Ντόρτμουντ συνεχίζουν νικηφόρα, Φράιμπουργκ και Μάινζ πήραν άλλο ένα τρίποντο στα κάστρα τους, ενώ η Λεβερκούζεν πήρε το τρίποντο στην έδρα της Χόφενχαιμ.

Συνεχίζει το νικηφόρο σερί που έχει το 2023 η Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να δείχνουν ασταμάτητοι. Στο πρώτο ημίχρονο στη Βρέμη, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από λίγες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τέρζιτς είχε μπει πιο δυνατά, ώσπου στο 67’ ο νεαρός Μπάινο-Γκίτενς έγραψε ιστορία. Μπήκε στο 66’ και ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ για την Ντόρτμουντ.

Το τελικό 2-0 είχε διαμορφώσει ο Μπραντ στο 85’, με τη Βέρντερ να επιστρέφει στις ήττες και την Ντόρτμουντ να δείχνει ασταμάτητη.

Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να μην είχε ξεκινήσει ιδανικά το νέο έτος, όμως δείχνει ότι βρίσκει τον καλό της εαυτό.

Οι Βαυαροί υποδέχθηκαν την Μπόχουμ στο «Αλιάνζ Αρίνα» και είχαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Τόμας Μίλερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 41’. Η ομάδα του Νάγκελσμαν είχε τον απόλυτο έλεγχο και με γκολ των Κομάν (64’) και Γκνάμπρι (73’) πήρε τη νίκη που την κρατάει στην πρώτη θέση και τώρα ετοιμάζεται για… Παρί.

Επιστροφή στις εντός έδρας νίκες για τη Μάινζ, η οποία υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ. Δύο ομάδες που φέτος αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Από το πρώτο ημίχρονο, είχαν φροντίσει να μας χαρίσουν πλούσιο θέαμα. Στο 21’ ο Λι Τζάε είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ονισίβο διπλασίασε τα τέρματα της Μάινζ.

Η Άουγκσμπουργκ είχε μειώσει με πέναλτι του Ντεμίροβιτς στο 28’, με τον Λι Τζάε να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 52’ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ (3-1).

Μόνιμα στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος η Φράιμπουργκ, η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Στουτγκάρδης με ανατροπή.

Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου (πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο) είχε ανοίξει το σκορ στο 30’ με τον Φούχριτς.

Οι γηπεδούχοι, αν και δεν αποδίδανε όσο θα θέλανε, στο 60’ με πέναλτι έκαναν το 1-1 με τον Βιντσέντζο Γκρίφο.

Ο ίδιος παίκτης έστησε για δεύτερη φορά την μπάλα στην άσπρη βούλα και στο 84’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ούτε η αλλαγή προπονητή δεν μπόρεσε να σώσει την κατρακύλα της Χοφενχάιμ. Το ντεμπούτο του Ματαράτσο, κάθε άλλο παρά καλό ήταν, μιας και η ομάδα του γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Λεβερκούζεν με 3-1.

Ο Άντριτς μόλις στο 6’ είχε ανοίξει το σκορ, με τις «ασπιρίνες» να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος αν και το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, στο 47’ ο Μούσα Ντιαμπί έκανε το 2-0, ενώ ο Χλόζεκ στο 56’ το 3-0.

Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους, είχε πετύχει ο Νσόκι στο 77’.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βέρντερ Βρέμης - Ντόρτμουντ 0-2

Μάινζ - Άουγκσμπουργκ 3-1 

Μπάγερν Μονάχου - Μπόχουμ 3-0

Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη 2-1

Χονφενχάιμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0