Football Talk

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-1: «Στάση» στο ντέρμπι του Λονδίνου για τον Πότερ! (video)

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-1: «Στάση» στο ντέρμπι του Λονδίνου για τον Πότερ! (video)

Τι και αν χρησιμοποίησε τους… μισούς από όσους απέκτησε; Τίποτα δεν άλλαξε για την Τσέλσι, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ, στην εκκίνηση της 23ης αγωνιστικής!

Μπορεί η Τσέλσι να μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ματς, να προηγήθηκε και να έφτασε μέχρι και στο 80% κατοχής της μπάλας στο πρώτο τέταρτο, όμως ούτε αυτό στάθηκε ικανό για να την επαναφέρει στις νίκες.

Ούτε το πρώτο γκολ του Ζοάο Φέλιξ με τη φανέλα της, ούτε η πρώτη ασίστ του Έντσο Φερνάντες με τα «μπλε», καθώς ο Γκρέιαμ Πότερ είδε τους «μπλε» να δέχονται ξανά άμεσα την ισοφάριση και να μένουν στο 1-1 στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

 Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο 16ο λεπτό ο Έντσο γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι από αριστερά και ο Ζοάο με μονοκόματο σουτ έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου! Λίγο αργότερα η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Χάβερτς έφυγε λίγο πιο γρήγορα από την μπαλιά του Μούντρικ, με αποτέλεσμα να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Η αλήθεια είναι ότι η Γουέστ Χαμ ναι μεν εφάρμοζε πρέσινγκ ψηλά, το οποίο απέδιδε καρπούς, όμως, πέρα από μια προσπάθεια του Αντόνιο με τακουνάκι, δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία για τα καρέ του Κέπα. Κι όμως, στο 28' από το πουθενά, ο Έμερσον στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Μπόουεν για να σκοράρει και να γράψει το 1-1, μη πανηγυρίζοντας, αφού επέδειξε σεβασμό στην πρώην ομάδα του.

Ο Πότερ στις σκέψεις για τις αλλαγές που έκανε πλέον στο δεύτερο ημίχρονο ήξερε ότι είχε ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους μπορούσε να βασιστεί για να εξασφαλιστεί η νίκη σε αυτό το ματς κι όταν το πήρε απόφαση, έδωσε κάτι παραπάνω από 20' στο γρασίσι στους Μάουντ και Ζίγιεχ. Αποχώρησαν οι Μαντουέκε και Μούντρικ που μάλλον δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, οι Τσίλγουελ και Τζέιμς από τις πλευρές επιχείρησαν να στείλουν μπάλες στα καρέ της Γουέστ Χαμ για... όποιον μπορούσε να τις βρει, όπως για παράδειγμα ο Χάβερτς, ωστόσο, το ματς είχε αποκτήσει από ώρα μια ισορροπία με την πιο σοβαρή παρουσία της Γουέστ Χαμ.

Κάπως έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και οι «μπλε» εξακολουθούν να μην κερδίζουν, με την 3η συνεχόμενη ισοπαλία τους σε επίπεδο Premier League να είναι γεγονός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Ογκμπόνα, Αγκέρντ (80' Τζόνσον), Τσουφάλ, Πακετά (13’ Σούτσεκ), Ράις, Έμερσον, Μπόουεν,, Μπενράχμα (67' Ντάουνς), Αντόνιο (67' Ινγκς)

Τσέλσι: Κέπα, Ρις Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια (67' Τσίλγουελ), Λόφτους Τσικ (79' Γκάλαχερ), Έντσο Φερνάντες, Μαντουέκε (68' Μάουντ), Μούντρικ (67' Ζίγιεχ), Φέλιξ, Χάβερτς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0