Football Talk

Τότε με τον Ριβάλντο, τώρα με τον Λιβάι: Δύο γκολ στο ημίχρονο στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, 15 χρόνια μετά! (video)

Τότε με τον Ριβάλντο, τώρα με τον Λιβάι: Δύο γκολ στο ημίχρονο στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, 15 χρόνια μετά! (video)

Απίθανη ΑΕΚ, μαγική OPAPArenaκαι πρώτη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» μετά από 16 αναμετρήσεις. Ένα πειστικό 3-0, που διαμορφώθηκε στο τέλος, αλλά περιλαμβάνει ψήγματα από το 4-0 της «Ένωσης» επί των «ερυθρολεύκων» πριν από 15 χρόνια!

Την καλύτερή της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε πιθανώς η ΑΕΚ, τουλάχιστον απέναντι σε ομάδα που περιλαμβάνεται στις κορυφαίες πέντε του πρωταθλήματος, με την «Ένωση» να επικρατεί με 3-0 του Ολυμπιακού και να παίρνει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από νωρίς, χάρη στο γκολ του Λιβάι Γκαρσία, που έγινε μόλις ο 2ος ξένος που βρίσκει δίχτυα με την ομάδα του επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τον Μίλεν Πέτκοφ, για να έρθει ο… Σαμασέκου και να κάνει δύο τα γκολ της ΑΕΚ άθελά του.

Με το ισχυρό 2-0 πέρασε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η «Ένωση», πράγμα που δεν είχε κατορθώσει απέναντι στον Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια. Πότε ήταν λοιπόν η τελευταία φορά; Την σεζόν 2007-08, σε ένα ματς που αρκετοί θα θυμούνται, μιας και ο Ριβάλντο έδειχνε με τα δάχτυλά του το τελικό 4-0!

Στιγμιότυπα ματς με Ριβάλντο

Η ιστορία επαναλήφθηκε 15 χρόνια μετά και το τελικό 3-0 σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ σε βάρος του Ολυμπιακού, στον θεσμό του Κυπέλλου, μετά το ανάλογο σκορ την σεζόν 1999-00. Ο Ματίας Αλμέιδα πανηγυρίζει για πρώτη φορά κατά των «κόκκινων» και ο Μίτσελ έμελλε να βιώσει την πιο «βαριά» του ήττα από ελληνική ομάδα εκτός έδρας, στην πρώτη του επίσκεψη στην OPAPArena.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0