Football Talk

ΑΕΚ: 16 σερί ντέρμπι ήταν και... πάνε! (video)

ΑΕΚ: 16 σερί ντέρμπι ήταν και... πάνε! (video)
Τη φετινή χρονιά, στο... σπίτι της έχει βαλθεί να βάλει τέλος σε όλα τα αρνητικά σερί η ΑΕΚ. Αφού λοιπόν διέκοψε στον πρώτο γύρο στην OPAP Arena την αρνητική παράδοση που είχε με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο έκανε και κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε και μάλιστα εμφατικά, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, ξανά για την ίδια διοργάνωση.
Φλεβάρης ήταν και τότε, Φλεβάρης ήταν και τώρα. Κύπελλο Ελλάδας ήταν και τότε, Κύπελλο Ελλάδας ήταν και τώρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αν και έπρεπε να περιμένει πέντε ολόκλρα χρόνια για να μπορεί να πανηγυρίσει ξανά.

Η ΑΕΚ πήρε πολύ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπελλού Ελλάδας, επικρατώντας του Ολυμπιακού σε μία «καυτή» OPAP Arena με 3-0. Όμως πέρα από τη σημασίας της νίκης αυτής, και μάλιστα με τέτοιο εύρος, για αγωνιστικούς λόγους, η «Ένωση»... σκόρπισε και το όποιο ψυχολογικό βάρος ένιωθαν οι παίκτες της αντιμετωπίζοντας τους αντίστοιχους των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια.

Στα διά ταύτα λοιπόν. Στα τελευταία πέντε χρόνια και σε 16 αγώνες που είχαν συναντηθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση, η ΑΕΚ δεν είχε κατορθώσει να πάρει πανηγυρίσει τη νίκη. Η τελευταία φορά που το είχε καταφέρει πριν το βράδυ της Πέμπτης (10/2) ήταν στο ΟΑΚΑ για τον ίδιο θεσμό στις 7 Φεβρουαρίου του 2018. Tη χρονιά δηλαδή που στο τέλος αυτής στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Σε εκείνο το παιχνίδι το δρόμο προς τα δίχτυα είχαν βρει οι Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο για τους «κιτρινόμαυρους» ενώ για τους Πειραιώτες είχε μειώσει ο Ταχτσίδης με κεφαλιά στο φινάλε. Μάλιστα με την επικράτηση αυτή, η ΑΕΚ είχε πάρει και την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Έκτοτε και μέχρι τη νύχτα της 9ης του Φλεβάρη μετρούσε 11 ήττες και πέντε ισοπαλίες σε 16 σερί ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Οι παίκτες του Αλμείδα λοιπόν με αυτό το αποτέλεσμα, πόσω δε μάλλον με το εύρος του σκορ, πέταξαν από πάνω τους κάθε... αγκάθι που τυχόν είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η σεζόν θα έχει την ίδια κατάληξη και η «Ένωση» κατακτήσει το 13ο πρωτάθλημα της μακρόχρονης ιστορίας της,

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0