Football Talk

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0: Τριάρα με σβηστές μηχανές παίζοντας με τα... δεύτερα! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0: Τριάρα με σβηστές μηχανές παίζοντας με τα... δεύτερα! (video)
Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Δεν μπορούσε να ζητήσει καλύτερο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ. Η «Ένωση» υποδέχθηκε τους «ερυθρόλευκους» για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 χάρις σε δύο γκολ του Λιβάι (3', 90+13') και αυτογκόλ του Σαμασέκου στο 27'.


Μία αναμέτρηση στην οποία οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι, βρήκαν στο πρώτο ημίωρο δύο γκολ και μετά διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, ένα σκορ πρόκρισης και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για να πάει στον μεγάλο τελικό.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει, με την ατμόσφαιρα να είναι εκρηκτική και την ΑΕΚ να κάνει αυτό που έχει συνηθίσει. Αυτό είναι να μπαίνει με ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους, για να δημιουργήσουν την πρώτη τους τελική η οποία τους είχε οδηγήσει σε γκολ.

Μετά από λάθος του Μάριου Βρουσάι, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα, έβγαλε μία μπαλιά στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε ιδανικά μπροστά από τον Τζολάκη.


Ο Ολυμπιακός για πολύ λίγο δεν απάντησε στο γκολ της ΑΕΚ, στην πρώτη του τελική προσπάθεια (14’). Η μπάλα μετά από γρήγορη ανάπτυξη κατέληξε στα αριστερά στον Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πάτησε στην περιοχή, «έκοψε» με το δεξί, σούταρε και πέτυχε τη συμβολή των δοκών.

Μετά από αυτή τη φάση του Ολυμπιακού, δεν είχε δημιουργήσει κάποια άλλη ομάδα τελική προσπάθεια μέχρι το 27’, ώσπου η ΑΕΚ έκανε το 2-0… χωρίς να σουτάρει στο τέρμα του Τζολάκη.


Ο Πέτρος Μάνταλος μετά από κόντρες στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», έβγαλε σέντρα με το γόνατο, με τον Ντιαντιέ Σαμασέκου με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Ένα 2-0 για την «Ένωση» που είχε έρθει με μόλις μία τελική προσπάθεια! Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους απλά να κάνουν άλλη μία προσπάθεια, η οποία κατέληξε εκτός στόχου.

Στο 39’ ο Μίτσελ, εκτός ότι έβλεπε την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ με δύο γκολ, είχε αναγκαστεί να κάνει και την πρώτη του αλλαγή με τον Μπιέλ να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Μπουτούτσι (ντεμπούτο).

Ένα παιχνίδι που παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολλά σφυρίγματα, δεν είχε πολλές φάσεις και ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, Ροντινέι και Φορτούνης είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί των Βρουσάι και Σαμασέκου αντίστοιχα. Ο Ματίας Αλμέιδα από τη μεριά του δεν είχε προχωρήσει σε κάποια διορθωτική κίνηση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει πιο ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο και η πρώτη μεγάλη φάση τους ανήκε. Μετά από σέντρα του Φορτούνη η μπάλα έμεινε στη μεγάλη περιοχή ο Γκάρι Ροντρίγκες σούταρε με το δεξί αλλά σημάδεψε ξανά το δοκάρι.

Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία και πάλι από τα πόδια του Γκάρι, ο οποίος δεν είχε μπορέσει να μειώσει το σκορ στο 56’.

Η ΑΕΚ είχε βρει απάντηση με το πρώτο δικό της δοκάρι, από σουτ του Μάνταλου. Ο 25χρονος είχε βρει χώρο στο 61’, σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε στον Χουάνγκ και κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Αλμέιδα είχε προχωρήσει στις πρώτες του αλλαγές στο 64’, με τους Σιμάνσκι και Αραούχο, να παίρνουν τη θέση των Γαλανόπουλο και Τσούμπερ.

Μέχρι το 74’ το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές, χωρίς να μπορούν οι δύο ομάδες να γίνουν απειλητικές, καθώς είχε τραυματιστεί και ο Πέτρος Μάνταλος και έμεινε για αρκετό χρόνο στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο λεπτά μετά την αλλαγή του Μάνταλου, ο Ολυμπιακός είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Εμβιλά όμως να υποδεικνύεται σωστά σε θέση οφσάιντ.

Τα τελευταία λεπτά υπήρχε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο, πολλές μονομαχίες και πολλά σφυρίγματα. Η ΑΕΚ παρόλα αυτά, βρήκε αυτό που έψαχνε. Μία ευκαιρία για τρίτο γκολ την οποία αξιοποίησε. Ο Ντόι έκανε στις καθυστερήσεις πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς και κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε το 3-0 με τον Λιβάι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.


Η φάση του αγώνα: 

Τρία γκολ και τρία δοκάρια είχε το ματς, όμως η πιο ιδιαίτερη στιγμή ήταν μετά το αυτογκόλ του Σαμασέκου. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, αντί να πάει να πανηγυρίσει, πήρε αγκαλιά τον πρώην του συμπαίκτη στη Χοφενχάιμ για να τον παρηγορήσει για το λάθος που είχε κάνει.

MVP:

Δύο από τα τρία γκολ της αναμέτρησης σκόραρε ο Λιβάι Γκαρσία. Σε τρομερή βραδιά ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός και ζόριζε διαρκώς τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0