Football Talk

ΑΕΚ: Η εξήγηση και η λογική του Αλμέιδα για την αποστολή και την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Η εξήγηση και η λογική του Αλμέιδα για την αποστολή και την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό

Τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής της ΑΕΚ με την επιλογή του να αφήσει εκτός πλάνων απόψε (09/02, 20:30 CosmoteTV 1) αρκετούς «βασικούς».

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια απόψε το βράδυ θα δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα ντέρμπι ΑΕΚΟλυμπιακός. Είναι η πρώτη μεταξύ τους μάχη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι από τα αρκετά που θα ακολουθήσουν, ως το τέλος της σεζόν.

Από χθες το βράδυ (08/02) και μετά την γνωστοποίηση της αποστολής της ΑΕΚ ξεκίνησε μεγάλη κουβέντα σχετικά με την επιλογή του Ματίας Αλμέιδα να αφήσει εκτός παίκτες όπως είναι οι Ρότα, Μουκουντί και Γιόνσον, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Παίκτες δηλαδή που λογίζονται ως «βασικοί». Στο μυαλό του, όμως, ο προπονητής έχει συγκεκριμένη σκέψη και λογική εξ αρχής: πρόκειται για ματς Κυπέλλου το αποψινό – μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και νόμος για υποχρεωτική συμμετοχή στην αποστολή παικτών από την Ακαδημία. Κι ας έχει απέναντί του τον Ολυμπιακό (και όχι την… Κηφισιά ή τον Πανσερραϊκό που αντιμετώπισε στους προηγούμενους γύρους) ο Αλμέιδα έχει ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στους παίκτες του και τα τηρεί… Επί της ουσίας επιβραβεύει κάποιους παίκτες του και στη πράξη. Τους αποδεικνύει ότι τους εμπιστεύεται όλους, όχι μόνο στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, αλλά και σε αγώνες υψηλής δυσκολίας όπως το αποψινό.

Ο Αλμέιδα λοιπόν, «πατάει» στο άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, προχωράει το σχέδιό του βάσει αρχικού προγραμματισμού και στα ματς Κυπέλλου επιβραβεύει κάποιους ποδοσφαιριστές του. Στα ματς πρωταθλήματος κάποιους άλλους. Όλα αυτά προφανώς μέχρι τον τελικό… Εκεί αν πάει φυσικά η ΑΕΚ ίσως δούμε άλλα πράγματα από τον προπονητή. Και σε αυτή τη φάση όμως – κι ας είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός - ο Αλμέιδα εμπιστεύεται συγκεκριμένους παίκτες του όπως έκανε και στα προηγούμενα ματς.

Έτσι, είναι πάρα πολύ πιθανό και η ενδεκάδα της ΑΕΚ να έχει μέσα ποδοσφαιριστές που δεν βλέπουμε συχνά στο πρωτάθλημα. Ενδεχομένως να μην βρίσκονται και πολλοί απ’ όσους είχαν δηλωθεί να ξεκινήσουν κόντρα στον Ατρόμητο! Στο τέρμα δεδομένα θα είναι ο Στάνκοβιτς στην άμυνα τώρα ο Σιντιμπέ και ο Χατζισαφί αναμένεται να πάρουν θέση στα δύο άκρα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι πολύ πιθανό να είναι ο Μήτογλου με τον Τζαβέλλα, όπερ σημαίνει ο Βίντα θα μείνει στον πάγκο. Στο κέντρο υπάρχει ο Σιμάνσκι για «6άρι», όμως δεν αποκλείεται να δούμε τον Γαλανόπουλο βασικό, έχοντας κοντά του τον Μάνταλο ή τον Πινέδα. Μπροστά επίσης είναι πιθανό να υπάρξουν εκπλήξεις και να δούμε μία ενδεκάδα με Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Ελίασον και μπροστά τον Λιβάι Γκαρσία ή τον Αραούχο ή ακόμα και τον Φαν Βέερτ. Γενικά, όπως βλέπετε επιλογές υπάρχουν και όποιους παίκτες κι αν επιλέξει ο Αλμέιδα ο σκοπός του είναι να δει μία ομάδα με ένταση, με χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της ικανά να «πνίξουν» τον αντίπαλο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου γνωρίζει άριστα πως ο Ολυμπιακός χάνει σε ένταση, να φέρει παίκτες από τον πάγκο που να αλλάξουν όλο το παιχνίδι.

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο που έχει χαράξει ως τώρα και τον έχει δικαιώσει: να κερδίζει τους παίκτες του. Στην πράξη. Όχι στα λόγια.  Ολοι σαφώς κρίνονται από το αποτέλεσμα, αλλά εκ των προτέρων πρόκειται για αποφάσεις του προπονητή που μπορεί κάποιοι να το βλέπουν ως ρίσκο, για τον ίδιο όμως είναι απόδειξη εμπιστοσύνης και επιβράβευσης στο ρόστερ του.

Πέρα από τα αγωνιστικά, τεστ περνάει απόψε και ο λαός της ΑΕΚ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και μάλιστα, αναμένεται, να γίνεται προέλεγχος εισιτηρίων και μακριά από το γήπεδο. Ο προπονητής και οι παίκτες είναι ξεκάθαρο πως ζητούν από τους 33.000 φιλάθλους τους που θα βρεθούν απόψε στη Φιλαδέλφεια να δώσουν μόνο φωνή, ενέργεια και πίστη στην αρένα του γηπέδου της. Όλα τα υπόλοιπα (βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, αντικείμενα και φυσικά κροτίδες) όχι μόνο δεν θα… βοηθήσουν πουθενά, αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ στην προσπάθειά της να κατακτήσει το φετινό νταμπλ! Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι και το βράδυ στη Φιλαδέλφεια όλα πρέπει να κυλήσουν ποδοσφαιρικά, ώστε όλοι οι Ενωσίτες να φύγουν χαμογελαστοί από το γήπεδο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0