Football Talk

Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Οι Μασσαλοί... κατάπιαν τους πρωτευουσιάνους και τους άφησαν εκτός Κυπέλλου!

Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Οι Μασσαλοί... κατάπιαν τους πρωτευουσιάνους και τους άφησαν εκτός Κυπέλλου!
Δυο ομάδες, δυο οικουμενικές πόλεις, δύο λαοί «πλασμένοι» για να μισιούνται αλλά ένας νικητής. Η Μαρσέιγ έδειξε στην ζάμπλουτη Παρί ποιος έιναι το αφεντικό όταν πάιζουν στη Νότια Γαλλία (2-1) και πήρε μία σημαντική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.
Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά βγαίνει για μία ακόμα φορά αληθινό. «Το μπάτζετ δεν παίζει ποδόσφαιρο» και η Παρί Σεν Ζερμέν το... βιώσε στο «πετσί» της για μία ακόμα φορά. Στο «καυτό» Βελοντρόμ, η Μαρσέιγ αφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου τη μεγάλη δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου με 2-1 και έδωσε ένα... γερό μάθημα στους Πρωτεουσιάνους που ταξίδεψαν στην Κυανή Ακτή χωρίς τον τραυματία Εμπαπέ. Οι Παριζιάνοι μάλιστα αποκλείστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από τη φάση των "16"!


Σε ένα ματς με πολύ σκληρές μονομαχίες, οι Μασσαλοί ήταν εκείνοι που κατόρθωσαν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ. Αυτό έγινε από την άσπρη βούλα, καθώς στο 31ο λεπτό ο Σέρχιο Ράμος υπέπεσε σε παράβαση πάνω στον Αλέξις Σάντσες εντός της μεγάλης περιοχής. Έτσι, με τον Χιλιανό να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί απέναντι στον Ντοναρούμα, η Μαρσέιγ μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο Ισπανός στόπερ πήρε τελικά το αίμα του πίσω, λίγο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ, έπιασε ωραία την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί είχε δοκάρι λίγο αργότερα, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία για να κάνουν την ανατροπή οι φιλοξενούμενοι, πράγμα που το πλήρωσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Στο 57’ ο Μαλινόφσκι έπιασε ένα τρομερό βολέ με το αριστερό έξω από την περιοχή, κεραυνοβολώντας τον Ντοναρούμα χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να αποκτήσει εκ νέου το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1.

Οι παίκτες του Γκαλτιέ έψαξαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, αλλά απόντος του τραυματία Εμπαπέ, δεν κατόρθωσαν να κάνουν κάτι καλύτερo και έτσι ηττήθηκαν, μένοντας για ακόμα μία χρονιά εκτός συνέχειας του γαλλικού Κυπέλλου από πολύ νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Τούντορ): Λόπεθ, Μπεμπά, Ζιγκό, Κολάσινατς (63' Καμπορέ), Ουντέρ (85' Ουναχί), Ρονζιέ, Βερτού, Κλος, Γκεντουζί, Σάντσες (90' Ολιβέιρα), Μαλινόβσκι

Παρί Σεν Ζερμέν (Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Ράμος, Μέντες, Ντανίλο (63' Ζαΐρ Εμερί), Ρουίθ, Βιτίνια (63' Εκιτικέ), Βεράτι (76' Σολέρ), Νεϊμάρ, Μέσι


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0