Football Talk

Κύπελλο Γερμανίας: Φράιμπουργκ και Άιντραχτ Φρ. με δυσκολία στους «8»

Κύπελλο Γερμανίας: Φράιμπουργκ και Άιντραχτ Φρ. με δυσκολία στους «8»
Η Φράιμπουργκ ξεπέρασε στο τέλος και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με ανατροπή το εμπόδιο των Σάντχαουζεν (2-0) και Ντάρμσταντ (4-2), για να προκριθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.
Τα φαβορί από την Bundesliga επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Γερμανίας. Φράιμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκαμψαν τα εμπόδια των Σάντχαουζεν (2-0) και Ντάρμσταντ (4-2) από την Τσβάιτε Λίγκα και συνεχίζουν στο θεσμό.

Τα... χρειάστηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο τοπικό ντέρμπι με την Ντάρμσταντ. Με ανατροπή πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με το 1-0 να γίνεται 1-2 και εν τέλει 4-2. Αποδεικνύει ότι είναι σε φουλ φόρμα, με την Ντάρμσταντ (πρωτοπόρος στη Β’ κατηγορία), να δέχεται την πρώτη ήττα της μετά από 20 επίσημα ματς άνευ αποτυχίας.


Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Κόλο Μουανί (6’, 90’), Μπορέ (44’), Καμάντα (63’) και για τους φιλοξενούμενους ο Χόνσακ (29’, 32’).

Η περσινή φιναλίστ Φράιμπουργκ δεν ξεκίνησε τόσο καλά μετά την επανέναρξη στην Bundesliga. Μάλιστα προέρχονταν από την 5άρα κόντρα στην Ντόρτμουντ. Καιρός για ανασύνταξη από πλευράς ομάδας του Κρίστιαν Στράιχ.

Μέτρια πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, πιο πειστική στο δεύτερο μέρος. Από στατική φάση προήλθε το αυτογκόλ του Αλ Γκαντιουΐ (87’) και το 1-0 την εκτόξευσε στα ουράνια. Ο αντίπαλος πήγε να αντιδράσει, η Φράιμπουργκ αξιοποίησε την κόντρα στο φινάλε και πέτυχε το 2-0 με τον Πέτερσεν (2-0).

Την Τετάρτη (08/02) η Νυρεμβέργη φιλοξενεί τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και η Μπόχουμ την Ντόρτμουντ, στα τελευταία ματς της φάσης των «16». Στην επόμενη φάση βρίσκονται ήδη Στουτγκάρδη, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου και Μπάγερν.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0