Football Talk

Λαουτάρο Μαρτίνες: Το Μιλάνο έχει νέο «Βασιλιά» (video)

Λαουτάρο Μαρτίνες: Το Μιλάνο έχει νέο «Βασιλιά» (video)
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες «έλιωσε», κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον πάγκο της Αργεντινής, ο τίτλος, ωστόσο, του χάρισε φτερά. Ο τροχός γύρισε και σε επίπεδο συλλόγων, με το ασταμάτητο σκοράρισμά του να οδηγεί την Ίντερ εκ τους ασφαλούς.

Ο Λαουτάρο φαίνεται να γύρισε με φτερά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και δηλώνει βροντερό παρών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της Ίντερ. Ο Μαρτίνες δεν ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας των Αργεντινών. Άλλωστε δεν έβγαλε μάτια. Ούτε καν κατάφερε να βρει δίχτυα παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που είχε στην ιστορική πορεία των «αλμπισελέστε», μέχρι και την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου για το Μουντιάλ 2022. Στο Μιλάνο, όμως, το όνομα του έχει γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των οπαδών της Ίντερ και όχι αδίκως.

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν με 8 γκολ σε 21 αγώνες (7 στη Serie Α και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ), ο Λαουτάρο εκτόξευσε τα νούμερα του και μαζί την αγωνιστική εικόνα των «νερατζούρι», την οποία και οδηγεί από το χέρι. Με την επανέναρξη των αγώνων ο Μαρτίνες έχει αποκτήσει στενή επαφή με τα δίχτυα, καθώς σε μόλις 9 αγώνες έχει σημειώσει ήδη 7 γκολ και δεν δείχνει πρόθυμος να σταματήσει.

Fm1Blv7XEAMOhTX.jpg

Πλέον μετράει 15 γκολ και μόνο ο χρόνος θα δείξει σε ποιον αριθμός θα σταματήσει το κοντέρ να γράφει. Τα ντέρμπι του ταιριάζουν. Κόντρα στη συμπολίτισσα Μίλαν (σε πρωτάθλημα για την 21η αγωνιστική και στον τελικό του Σούπερ Καπ) σκόραρε δις και βοήθησε τα μέγιστα για να βγει αλώβητη η Ίντερ και με τον τίτλο, αλλά και με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

 Την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική (20η) γύρισε μόνος του το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κρεμονέζε με 2 προσωπικά γκολ (21’, 65’) ανατρέποντας εξ’ ολοκλήρου το σκορ. Η νίκη με 2-1 ήρθε για την Ίντερ και ο Μαρτίνες «χάρισε» κι’ άλλους πόντους στην ομάδα του. Είναι άκρως σημαντικά και απαραίτητα τα γκολ του. Στα τελευταία 9 παιχνίδια έχει... προσφέρει στους «νερατζούρι» δέκα βαθμούς στη Serie Α και μια πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Εκεί ισοφάρισε στο 88ο λεπτό την Πάρμα και στη συνέχεια πήρε την πρόκριση στην παράταση με γκολ του Ατσέρμπι (2-1).

Ο Λαουτάρο είναι καυτός στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τώρα που γίνεται μάχη για μια θέση στην 4αδα του πρωταθλήματος και ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Στο Κόπα Ιτάλια την περιμένει η Γιουβέντους στα ημιτελικά. Στη δε ευρωπαϊκή πορεία της, ο Αργεντινός θα είναι πάλι ακρογωνιαίος λίθος και στα νοκ-άουτ παιχνίδια την περιμένει η επικίνδυνη Πόρτο.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0