Football Talk

Αρχίζει να συνέρχεται, αλλά... έχει ακόμα ο Παναθηναϊκός – Τι γίνεται με Αϊτόρ (;)

Αρχίζει να συνέρχεται, αλλά... έχει ακόμα ο Παναθηναϊκός – Τι γίνεται με Αϊτόρ (;)

Την ώρα που στο Περιστέρι… έπαιζαν με τις μεζούρες, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προσπαθούσε να βρει τον παλιό, καλό, εαυτό του.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Λαμία. Αυτό έλειπε βέβαια, αν δεν έπαιρνε και αυτή τη νίκη, τώρα θα μιλάγαμε για τεράστια καταστροφή. Καμία υποτίμηση προς την Λαμία, αλλά αν δούμε τα πράγματα μόνο βάση της βαθμολογίας, μιλάμε για την πρώτη ομάδα που έχει… εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο γκρουπ του υποβιβασμού!

Ακόμη και έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της Κυριακής με την ΠΑΣ Λαμία, έδειξε πως αρχίζει να συνέρχεται, όμως αυτή η ανασφάλεια που τον χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα έκανε την εμφάνιση της σε νεκρά σημεία του αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» με 8 αλλαγές πασών, ξεκινώντας από τον Μπρινιόλι, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα να πετύχει ένα γκολ… από τα παλιά, μέσα από κυριαρχικό ποδόσφαιρο και μια κίνηση που επιβεβαιώνει πόσο πολύ έχει δουλέψει ο Φώτης Ιωαννίδης. Παρόλα αυτά, σήμανε και το πρώτο γκολ του Λάζλο Κλέινχεϊσλερ με το τριφύλλι στο στήθος.

Κατά τα άλλα, η απαιτούμενη ένταση και διάθεση για αντίδραση υπήρξε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως επανήλθε η ομάδα στα… ίσια της. Θέλει κόπο και έχει πολύ δρόμο ακόμα, όπως και το πρωτάθλημα. Το δεύτερο γκολ από τον Σπόραρ, ελπίζουμε μα... τονόσει και πάλι τον Σλοβένο, ο οποίος φαίνεται να μη βρίσκεται σε καλή φόρμα. 

2+1 στον Αϊτόρ και… χρυσάφι στα πόδια του

Πάμε σε ένα θέμα που ενδιαφέρει και… καίει πολύ τον κόσμο του Παναθηναϊκού! Την υπόθεση ανανέωσης του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός winger, ενώ βρίσκεται ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας, ήρθε σε επαφή με την ομάδα και οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, με το Ισπανό να έχει ξεκάθαρη διάθεση για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο επρόκειτο να είναι διετής διάρκειας με οψιόν ανανέωσεις στα χέρια του Παναθηναϊκού για έναν χρόνο ακόμη (2+1).

Μάλιστα, οι δύο πλευρές βρίσκονται πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία, με τις απολαβές του επιθετικού να φτάνουν κοντά στις 800.000 ευρώ ετησίως. Αυτή είναι μια γενναία αύξηση για τον Καταλανό, αν κανείς σκεφτεί πως το προηγούμενο συμβόλαιο του ήταν της τάξης των 450.000 ευρώ. Αν παρόλα αυτά, ο Αϊτόρ συνέχιζε το εξαιρετικό ξεκίνημα του, δεν θεωρώ πως θα ήταν να παραμείνει… πράσινος, αφού οι προτάσεις οι οποίες θα ερχόντουσαν στην ομάδα θα ήταν δύσκολο να αρνηθούν στον Παναθηναϊκό.

Τα πέντε εκατοστά και… το σκάψιμο του λάκκου!

Για τα τραγελαφικά γεγονότα στο Περιστέρι, τα σχόλια είναι περιττά. Προσωπικά, θεωρώ απίθανο να έχει εντοπιστεί μια απόκλιση 5 εκατοστών δια γυμνού οφθαλμού, όποτε κάτι άλλο μπορεί να υπάρχει από πίσω, όχι και τόσο αθώο. Πόσο μάλλον, όταν όλες οι μαρτυρίες από πλευράς Ατρομήτου, αναφέρουν πως δεν υπήρξε καμία διάθεση από πλευράς ΑΕΚ να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.

Σαφώς, εδώ μπορούμε να πούμε πως αυτή η δουλειά είναι στην επιμέλεια των διαιτητών. Δηλαδή θα έπρεπε μέτρηση των δοκών να γίνεται σε κάθε αναμέτρηση, για την διαφάνεια αυτής. Όσο για τα σκαψίματα… λάκκων στην γραμμή της εστίας, αυτά δεν γίνονται ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες. Το επίπεδο δυστυχώς βρίσκεται στον πάτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0