Football Talk

Ίντερ - Μίλαν: Τα 10 ντέρμπι του Πιόλι και η παράδοση που δείχνει... «νερατζούρι»

Ίντερ - Μίλαν: Τα 10 ντέρμπι του Πιόλι και η παράδοση που δείχνει... «νερατζούρι»
Ντέρμπι του Μιλάνου σήμερα και το BN Sports σας παρουσιάζει τα 10 ματς που έχει δώσει ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, κόντρα στην Ίντερ.

Μία ιδιαίτερη μέρα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, μιας και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν (05/02, 21:45). Δύο ομάδες που μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, με το «Τζιουσέπε Μεάτσα» ή αλλιώς «Σαν Σίρο» να ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία ακόμα μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου το 2019, οι «ροσονέρι» έχουν στον πάγκο τους τον Στέφανο Πιόλι, ο οποίος κατάφερε πέρσι να τους οδηγήσει μετά από χρόνια στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός προπονητής έχει δώσει συνολικά 10 ντέρμπι με την Ίντερ και η παράδοση δεν είναι με το μέρος του, αν και σήμερα δεν θέλει να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Σε συνολικά 10 παιχνίδια, η ομάδα του έχει μόλις τρεις νίκες, η Ίντερ μετράει πέντε, ενώ δύο αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες. Με τυπικά γηπεδούχο τους «νερατζούρι», η προϊστορία δείχνει τρεις νίκες για την Ίντερ και δύο για τη Μίλαν.

Το BN Sports σας παρουσιάζει όλα τα ντέρμπι που έχει δώσει ο Στέφανο Πιόλι κόντρα στη μισητή συμπολίτισσα της Μίλαν.

1) 09/02/20: Κάθε αρχή και δύσκολη και αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του προπονητή της Μίλαν. Ένα ντέρμπι το οποίο σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει. Η τυπικά φιλοξενούμενη Μίλαν, είχε προηγηθεί στο ημίχρονο του παιχνιδιού με 2-0, χάρις σε τέρματα των Ρέμπιτς και Ιμπραΐμοβιτς

Εκεί που όλα φαινόντουσαν να κυλάνε εξαιρετικά, η Ίντερ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο γεμάτη ένταση και ενέργεια και όχι απλά έκανε την ανατροπή, αλλά στο τέλος επικράτησε με 4-2 (τα γκολ οι Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Ντε Φράι και Λουκάκου).

2) 17/10/20: Το δεύτερο ντέρμπι ήταν και πάλι με φιλοξενούμενη τη Μίλαν, μόνο που σε εκείνο το παιχνίδι τα πράγματα είχαν εξελιχθεί καλύτερα για τους «ροσονέρι». Ο Ζλάταν μετά από χαμένο πέναλτι είχε βρει στην επαναφορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 16', διπλασίαζε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Ίντερ δεν είχε μπορέσει να φτάσει ξανά σε ανατροπή και το μόνο που είχε πετύχει ήταν να μειώσει με τον Λουκάκου στο 28'.

3) 26/01/21: Τρίτη σερί φορά Ίντερ γηπεδούχος, αλλά για το κύπελλο. Προημιτελική φάση του «Copa Italia» με τη Μίλαν να προηγείται με γκολ του ασταμάτητου τότε, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ήταν το τρίτο διαδοχικό ντέρμπι που η ομάδα του Πιόλι πήγαινε με το σκορ υπέρ της στα αποδυτήρια, αλλά η Ίντερ είχε βρει απάντηση ξανά.

Με γκολ του Λουκάκου στο 71' και του Έρικσεν στο 90+7', οι «Νερατζούρι» είχαν πανηγυρίσει την ανατροπή - πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

4) 21/02/21: Ήταν σειρά της Μίλαν να φιλοξενήσει ένα ντέρμπι του Μιλάνου ως γηπεδούχους, μόνο που και αυτή η πρεμιέρα δεν είχε εξελιχθεί καλά για τον Πιόλι. Η Ίντερ είχε ανοίξει νωρίς το σκορ, μόλις στο 5' με τον Λαουτάρο, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 57'. 

Ήδη τα πράγματα ήταν δύσκολα για τη Μίλαν, η οποία δεν έβγαλε αντίδραση και εν τέλει ήρθε και ένα τρίτο τέρμα από τους φιλοξενούμενους με τον Ρομέλου Λουκάκου.

5) 07/11/21: Η πρώτη ισοπαλία για τον Πιόλι, σε ένα ματς που είναι αξέχαστο λόγω του Χακάν Τσαλχάνογλου. Ο Τούρκος μέσος είχε μετακομίσει από τη Μίλαν στην Ίντερ και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε καταφέρει με πέναλτι να ανοίξει το σκορ για τους «νερατζούρι»

Η Μίλαν είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Ντε Φράι, ενώ η μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν στο 27', όταν ο Λαουτάρο αστόχησε από την άσπρη βούλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ.

6) 05/02/22: Η Επιστροφή στις νίκες για τη Μίλαν, σε μία χρονιά που θα εξελισσόταν υπέροχα. Το ντέρμπι του... Ζιρού, μιας και η μεταγραφή του Γάλλου από την Τσέλσι βγήκε κάτι παραπάνω από πολύτιμη. 

Η Ίντερ (ως γηπεδούχος) είχε ανοίξει το σκορ με τον Πέρισιτς στο 38'. Ένα ζευγάρι που μας συνηθίζει σε ανατροπές, είχε έρθει η ώρα να δώσει χαρά στους «ροσονέρι». Με δύο γκολ του Ζιρού, ένα στο 75' και ένα στο 78', η Μίλαν είχε πανηγυρίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

7) 01/03/22: Μία λευκή ισοπαλία στο κύπελλο που λίγοι θα θυμούνται. Οι δύο ομάδες δεν είχαν δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες (γηπεδούχος η Μίλαν) και «συμβιβάστηκαν» με το 0-0, μιας και λίγες μέρες αργότερα θα ακολουθούσε η ρεβάνς.

8) 19/04/22: Η ρεβάνς του κυπέλλου, είχε αφήσει πικρή γεύση στον Πιόλι και ας ήταν η ομάδα του αυτή που είχε δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Η Ίντερ είχε ανοίξει το σκορ με τον Λαουτάρο στο 4', ενώ ο ίδιος είχε κάνει το 2-0 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Παρά την καλή της απόδοση η Μίλαν δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα (ακυρωθέν γκολ του Μπενασέρ στο 66'), με το «κερασάκι στην τούρτα» να ήταν ένα γκολ του Γκόσενς στο 82' για το τελικό 3-0.

9) 03/09/22: Κάτι παραπάνω από απολαυστικό ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου φέτος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη Μίλαν να ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη με 3-2. Το σκορ είχαν ανοίξει οι φιλοξενούμενοι (Ίντερ) με τον Μπρόζοβιτς στο 21', με τον Λεάο να απαντάει εφτά λεπτά αργότερα.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, η Μίλαν είχε πετύχει δύο γκολ, ένα με τον Ζιρού και ένα με τον Λεάο και ενώ η Ίντερ είχε μειώσει νωρίς (67' με τον Έντιν Τζέκο) το σκορ είχε παραμείνει έτσι.

10) 18/01/23: Η τελευταία τους συνάντηση, είχε κρίνει και έναν τίτλο. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί πριν από λίγες εβδομάδες στο Ριάντ και το «Κινγκ Φαντ» για τον τελικό του Σούπερ Καπ. Ένα παιχνίδι στο οποίο η Ίντερ είχε άμεση επαφή με τα δίχτυα σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Ο Ντιμάρκο στο 10' είχε ανοίξει το σκορ, με τον Τζέκο να κάνει το 2-0 έντεκα λεπτά αργότερα. Το τελικό 3-0 είχε διαμορφώσει ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ με γκολ στο 77'.



Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0