Football Talk

Ιωνικός – Άρης 1-0: Με αέρα Γρηγορίου, «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας! (video)

Ιωνικός – Άρης 1-0: Με αέρα Γρηγορίου, «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας! (video)

Η πρώτη εντός έδρας νίκη του Ιωνικού στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός! «Θύμα» ο Άρης, ο οποίος πληγώθηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λοβέρα.

Ο Ιωνικός χρειάστηκε να περιμένει ως την 21η αγωνιστική της Super League για να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας νίκη του! Αυτή ήρθε στο δεύτερο ματς του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της ομάδας, χάρις σε εκτέλεση πέναλτι του Λοβέρα εις βάρος του Άρη.

Τεράστια η βαθμολογική ανάσα για τους Νικαιώτες, οι οποίοι «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

1o ημίχρονο

Με επιφυλακτικό τρόπο προσέγγισαν και οι δύο ομάδες το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η νευρικότητα ήταν αυτή που κυριαρχούσε στο χορτάρι και οι ποδοσφαιριστές άργησαν αρκετά να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Άρη στο 23’, με το διαγώνιο σουτ του Οντουμπάτζο να περνά άουτ.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού, οι «κίτρινοι» απείλησαν εκ νέου, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το σουτ του Νταρίντα, ενώ ο Ιωνικός έκανε αισθητή την παρουσία του λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Κουέστα να σταματάει την προσπάθεια του Μάντζη.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος σε αντίθεση με το πρώτο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό και σε αυτό βοήθησε το γκολ που πέτυχε ο Ιωνικός.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μία ώρας στον αγώνα, ο Σεμπά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουέστα, με τον Ισπανό γκολκίπερ να τον ανατρέπει. Μετά και από χρήση του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι, αφού ενώ ο Σεμπά ήταν σε θέση οφσάιντ, στο replay φάνηκε ότι η μπάλα καταλήγει σε αυτόν από πόδι αντιπάλου (Φαμπιάνο).

Ο Λοβέρα ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 1-0 στο 61’.


Το παιχνίδι αμέσως ζωντάνεψε με τον Άρη να ψάχνει άμεσα την ισοφάριση. Στο 63’ μετά από γύρισμα του Μαζικού, ο Φαμπιάνο με κεφαλιά λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Ρομαό απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο Άρης συνέχισε την πίεση και στο 66’ ο Γκρέι από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γκαρσία ήταν άστοχο. Στο 70’ οι Θεσσαλονικείς σπατάλησαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιτούρμπε έκανε παράλληλη προς την εστία του Ιωνικού σέντρα, η οποία πέρασε από αρκετά σώματα, έφτασε στον Οντουμπάτζο αλλά εκείνος σούταρε άουτ.

Ως το φινάλε της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε και έτσι ο Ιωνικός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Η φάση του αγώνα

Η ανατροπή του Σεμπά από τον Κουέστα που έφερε και πέναλτι από το οποίο προέκυψε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

MVP

Ο Αλέξις Ρομαό ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας του και βοήθησε αρκετά ώστε να περιοριστούν οι επιθετικές προσπάθειες του Άρη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιωνικός (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (86' Μπουένα), Φαντιγκά (86' Καμπράλ), Σεμπά (90+3' Μάσας), Λοβέρα (70' Αντούνες), Μάντζης (70' Μάνος).

Άρης (Α. Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (78' Ρουπ), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (13' λ. τρ. Γκαρσία), Νταμπό (78' Εμπακατά), Μαζικού (66' Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78' Καμάτσο), Γκρέι. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0