Football Talk

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Μόνο γκολ δεν… έβρεξε! (video)

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Μόνο γκολ δεν… έβρεξε! (video)

Σε ένα ματς υπό καταρρακτώδη βροχή στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι μοιράστηκαν από ένα βαθμό (0-0). Ο Λουίζ Φελίπε λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους στο 90+4’, όμως το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR!

Όλα τα είχε η αναμέτρηση στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από γκολ! Με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ, οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν (0-0). Αμφότερες είχαν καλές στιγμές, με το παιχνίδι να γίνεται θρίλερ στο φινάλε, μετά την αποβολή του Παντελάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το ακυρωθέν γκολ του Λουίζ Φελίπε.

1ο ημίχρονο

Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που είχε την πρωτοβουλία και την υπεροχή, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να σπαταλά τη μεγάλη ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στο πρώτο εξάλεπτο είχαν από μία τελική, χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν κάποιον από τους τερματοφύλακες. Στο 14’ ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Παμλίδης μετά από σέντρα του Νίνη βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανδά.

Η «απάντηση» του ΟΦΗ ήρθε στο 21’ με τον Τσιντώντα ωστόσο να αποκρούει με ευκολία το σουτ του Μεγιάδο. Λίγο αργότερα, στο 30’ ο Ντικό προσπάθησε να σκοράρει, όμως το σουτ του ήταν κακό.

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στους Γιαννιώτες. Ο Πασαλίδης έκανε ολέθριο λάθος έξω από την περιοχή, ο Παμλίδης έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να την «σπάσει» στον αμαρκάριστο Μπάλαν, αλλά ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ διόρθωσε το λάθος του.

2ο ημίχρονο

Παρότι η βροχή στο Ηράκλειο δυνάμωσε στο δεύτερο μέρος, ο αγωνιστικός χώρος δεν επιβαρύνθηκε. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς «πάνω κάτω».


Οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι περισσότερες προσπάθειές τους ήταν από μακρινή απόσταση και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Τσιντώντα.

Στο 61’ ο Νίνης επιχείρησε από μακρινή απόσταση να αιφνιδιάσει τον Μανδά, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντικό στο 64’, με τον επιθετικό του ΟΦΗ να ήταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ.

Στο 80’ ο Καραχάλιος με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του Λάρσον για να ανακόψει το σουτ, με τον Σουηδό να είναι σε θέση βολής απέναντι στον Τσιντώντα. Δύο λεπτά μετά, ο Μανδάς έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν σε ένα συρτό σουτ του Μπάλαν εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία του για να διώξει σε κόρνερ.

Με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσεις, τα νεύρα και η ένταση έγιναν πιο έντονα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το φινάλε να γίνε θρίλερ. Ο Παντελάκης στο 90+4’ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Ευαγγέλου θεώρησε ότι έκανε καθυστέρηση σε εκτέλεση φάουλ.


Στο 90+6’ ωστόσο και για μερικά δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι κέρδισαν το ματς. Ο Λουίζ Φελίπε υποδέχθηκε υπέροχα το γέμισμα του Μεγιάδο και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Τσιντώντα. Παρόλα αυτά, μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Βραζιλιάνος ήταν, έστω και οριακά, οφσάιντ.


Η φάση του αγώνα

Το ακυρωθέν γκολ του Λουίζ Φελίπε στις καθυστερήσεις, το οποίο αν είχε μετρήσει, θα έκρινε και τον αγώνα.

MVP

Ο Ζήσης Καραχάλιος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τη μαχητικότητά τους στο χορτάρι. Στα «συν» η αυτοθυσία του στο σουτ του Λάρσον που «έκλεψε τη μπουκιά» από τον Σουηδό.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Νίνης, Παμλίδης, Μορέιρα, Μπάλαν.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0