Football Talk

ΑΕΚ: Το σχέδιο και ο προγραμματισμός του Αλμέιδα τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή

ΑΕΚ: Το σχέδιο και ο προγραμματισμός του Αλμέιδα τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή

Η χειμερινή προετοιμασία, οι απουσίες, οι επιστροφές και ο δύσκολος αγωνιστικός δρόμος που ξεκινά με την ΑΕΚ έτοιμη να τον περπατήσει.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η φετινή σεζόν ήταν εκ των προτέρων ιδιαίτερη για όλες τις ομάδες, λόγω της μεγάλης διακοπής των πρωταθλημάτων για ένα μήνα (Νοέμβριος – Δεκέμβριος) εξαιτίας του Μουντιάλ. Για την ΑΕΚ τα πράγματα ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερα καθώς μην ξεχνάμε είχε νέο προπονητή το καλοκαίρι, νέο τεχνικό τιμ, πολλούς νέους παίκτες και γενικά ξεκίνησε να φτιάχνει μία ομάδα από το «μηδέν». Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Εχουν εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων και σε συνδυασμό με την καλή ζωή των παικτών βλέπουμε πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση, απ’ όλες στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής και μετά την επιστροφή από την ολιγοήμερη άδειά τους η ΑΕΚ πήγε στην Ολλανδία για μία εβδομάδα κάνοντας μία μίνι χειμερινή προετοιμασία. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν και πολλοί τραυματισμοί. Σοβαροί τραυματισμοί με τους Τσούμπερ, Ελίασον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι να περνούν την πόρτα του χειρουργείου.

Έχοντας στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση όλων των παικτών, γνωρίζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα και εξετάζοντας καθημερινά τα πάντα ο Ματίας Αλμέιδα είχε στο μυαλό του η ΑΕΚ να φορμαριστεί πάλι από τον Φλεβάρη και μετά. Να φύγει δηλαδή ο μεταβατικός Ιανουάριος, με την ομάδα να παίρνει νίκες έχοντας μία καλή αγωνιστική παρουσία, χωρίς πολλά ρίσκα (όπως και συνέβη), να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες και από τώρα και μέχρι τον Μάη η ΑΕΚ να βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα έχοντας σούπερ φυσική κατάσταση και φρεσκάδα που θα διατηρείται με σωστό ροτέισον. Γι’ αυτό και βλέπουμε σε όλα τα προηγούμενα ματς τον Αλμέιδα να μοιράζει σχεδόν ισόποσα τον χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες: για να τους έχει όλους στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση τώρα που ξεκινούν τα πολλά και σερί δύσκολα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το σχέδιο και ο προγραμματισμός του Αλμέιδα λοιπόν, τώρα αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή. Γύρισαν και οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον οι οποίοι δείχνουν σε σούπερ κατάσταση (το μόνο που τους λείπει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός), είναι «παρών» οι Τσούμπερ, Άμραμπατ, ενώ κάποιοι παίκτες οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα (και λόγω Μουντιάλ) έδειχναν να μην έχουν τη «φρεσκάδα» που είχαν πριν τη διακοπή, αναμένεται σιγά – σιγά να φορμαριστούν εκ νέου. Επιθυμία του προπονητή είναι από εδώ και στο εξής να εμφανιστεί μία ΑΕΚ με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της, να βγάζει ακόμα περισσότερη πίεση στον αντίπαλο και όλα αυτά να έχουν περισσότερη διάρκεια μέσα στους αγώνες.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0