Football Talk

Μπενφίκα: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις του κορυφαίου selling club στον πλανήτη!

Μπενφίκα: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις του κορυφαίου selling club στον πλανήτη!

Μετά την πώληση του Έντσο Φερνάντεζ στη Τσέλσι με ποσό-ρεκόρ, ακόμη ένα μεταγραφικό παράθυρο ολοκληρώθηκε με την Μπενφίκα να πλουτίζει από παραχώρηση ποδοσφαιριστή της.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η πορτογαλική ομάδα αποχαιρετάει την μεταγραφική περίοδο με φουσκωμένες τις τσέπες. Τα συνολικά έσοδα της Μπενφίκα από πωλήσεις τις τελευταίες 10 σεζόν (2013/14 μέχρι 2022/23) προκαλούν... ζαλάδα! 1.2 Δις ευρώ (1.212 εκατ.) έχουν μπει στα ταμεία των «αετών»…

Το ίδιο διάστημα δεν έχει ξοδέψει ούτε τα μισά και συγκεκριμένα 540 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το κέρδος της ομάδας από την Λισαβόνα από τις αγοραπωλησίες είναι 670 εκατ. ευρώ!

Ο Φερνάντεζ των 120 εκ. δεν είναι καν η ακριβότερή της πώληση! Η πρωτιά ανήκει στον Ζοάο Φέλιξ (με 127 στην Ατλέτικο), ο οποίος μάλιστα είναι συμπαίκτης αυτή τη στιγμή με τον Έντσο στην... νεόπλουτη Τσέλσι.

Ακολουθούνε στη λίστα ονόματα όπως οι Ντάρβιν Νούνιεζ (80), Ρούμπεν Ντιάθ (75) και Έντερσον (45), ενώ κορόιδο φαίνεται πως έπιασε η Μπενφίκα τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις περιπτώσεις των Νέλσον Σεμέδο και Λίντελοφ αντίστοιχα, πουλώντας αμφότερους με σχεδόν 40 εκατ. ευρώ! 

Οριακά εκτός 10άδας οι πωλήσεις των Άνχελ Ντι Μαρία και Φάμπιο Κοεντράο στη Ρεάλ με 33 και 30εκατ. ευρώ το 2012 που μας δείχνουν ότι από τότε γνώριζαν πως να κάνουν χρυσά deals οι «αετοί». Τα τελευταία χρόνια όμως το έχουν απογειώσει...

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0