Football Talk

Ο απόλυτος «οδηγός» από τον Μάρκο Ρόζε: Πώς να κάνεις τη Λειψία φόβητρο, μέσα σε πέντε μήνες! (video)

Ο απόλυτος «οδηγός» από τον Μάρκο Ρόζε: Πώς να κάνεις τη Λειψία φόβητρο, μέσα σε πέντε μήνες! (video)
Τέσσσερις μήνες αήττητη, εντός κι εκτός συνόρων, παρά την προβληματική της εικόνα στην έναρξη της σεζόν. Η «μεταμόρφωση» της Λειψίας από τον Μάρκο Ρόζε, αγγίζει τα όρια του θαύματος!
Η πρωτοπόρος της Bundesliga δεν είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Γερμανία. Η Μπάγερν Μονάχου επί τρεις σερί αγωνιστικές «πετάει» βαθμούς, κι όσο κι αν το γερμανικό πρωτάθλημα λογίζεται ως «μίας ταχύτητας», οι Βαυαροί έχουν λόγο να ανησυχούν, που ακούει στο όνομα Λειψία!

Η προβληματική εικόνα στην αρχή της σεζόν έχει μείνει οριστικά στο παρελθόν, η ήττα έχει γίνει άγνωστη λέξη και κυνικά/αθόρυβα, οι «ταύροι» βρίσκονται «μέσα» στο... κόλπο κάθε διοργάνωσης που συμμετέχουν, με βασικό «όπλο» την έδρα τους.

Στο πρωτάθλημα βρίσκονται στο -3 από την πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, Μπάγερν Μονάχου. Στο Κύπελλο Γερμανίας, «ξεπέρασαν» διά... περιπάτου το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Στο Champions League, παρότι ξεκίνησαν με δύο ήττες στους ομίλους, ακολούθησε ένα απίστευτο «ντεμαράζ» τεσσάρων σερί νικών, που τους έστειλε στους «16». Εκεί, η κληρωτίδα δεν τους έκανε το χατίρι, φέρνοντας ως αντίπαλό τους τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά παρόλα αυτά, πώς να ξεγράψεις μία ομάδα που αγνοεί την ήττα από τις 17 Σεπτεμβρίου; Η ημερομηνία, όμως, δεν είναι τυχαία.

Μόλις εννέα ημέρες πριν, είχαν αλλάξει χέρια τα «ηνία» του συλλόγου. Ο Ντομένικο Τεντέσκο αποχώρησε μετά από εννέα μήνες, στους οποίους κατάφερε να αναγεννήσει τον σύλλογο μεν, μετά την απόλυση του Μαρς, αλλά απέδειξε δε, πως δεν είναι κόουτς... διαρκείας. Ως λογικό κι επόμενο, δεν ενέπνευσε στην αρχή της σεζόν και ανέλαβε ο Μάρκο Ρόζε.

Αυτό ήταν. Χρειάστηκε δέκα ημέρες, για να μετατρέψει μία παραπαίουσα Λειψία, σε φόβητρο. Στη δική του περίπτωση, η θητεία του στη Σάλτσμπουργκ, έναν σύλλογο ίδιας ιδιοκτησίας, αλλά πάνω απ' όλα φιλοσοφίας, λειτούργησε θετικά.

Ο Ρόζε, λες και είχε το «μαγικό ραβδάκι», κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας.

Ο Ενκουνκού ως δεύτερος επιθετικός, έχει σκοράρει 11 φορές και έχει μοιράσει τρεις ασίστ, επί ημερών του. Ο άξονας μοιάζει «καλοκουρδισμένη μηχανή» και πλέον, εκτός από το γρήγορο τρανζίσιον, υπάρχει και η επιλογή της καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ένα: είτε υπάρχουν τραυματισμοί, είτε όχι, βρίσκονται λύσεις. Μεγαλύτερη απόδειξη από την παρούσα φάση δεν υπάρχει. Ενκουνκού, Γκουλάσι και Όλμο εκτός, αλλά η Λειψία συνεχίζει να είναι ασταμάτητη!

Άραγε, όταν επιστρέψουν αυτοί οι τρεις και προστεθούν ξανά στην εξίσωση, η διεκδίκηση του πρωταθλήματος από την Μπάγερν Μονάχου μέχρι τέλους ή ένα repeat στο Κύπελλο Γερμανίας, που κατέκτησε πέρυσι, πόσο απίθανα θα μοιάζουν;

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως η Λειψία αποτελεί μία από τις μόλις τέσσερις ομάδες (Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Νιούκαστλ) των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που παραμένουν αήττητες εδώ και τέσσερις μήνες, της δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει πως φέτος, ίσως ολοκληρώσει το «βήμα» παραπάνω.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0