Football Talk

Ρόμα – Κρεμονέζε 1-2: Η ουραγός της Serie A, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας! (video)

Ρόμα – Κρεμονέζε 1-2: Η ουραγός της Serie A, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας! (video)

Η Κρεμονέζε σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία και συνάμα τεράστια έκπληξη, αφού επικράτησε 2-1 της Ρόμα στο Ολίμπικο και έτσι πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Τι κι αν στη Serie A η Κρεμονέζε βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς μάλιστα να μην έχει νίκη; Στο Κύπελλο Ιταλίας είναι πλέον ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό! Οι «τίγρεις» επικράτησαν 2-1 της Ρόμα μέσα στο Ολίμπικο και πανηγύρισαν μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι στον προηγούμενο γύρο, είχαν αποκλείσει τη Νάπολι στα πέναλτι.

Πρόκειται μάλιστα μόλις για τη δεύτερη φορά στα χρονικά, που η «Κρέμο» θα βρεθεί στην τετράδα του Κυπέλλου, μετά τη σεζόν 1986-87 όπου και ηττήθηκε σε διπλούς αγώνες από την Αταλάντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αρκετά κακή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και είδε την Κρεμονέζε να παίρνει το προβάδισμα μετά από εκτέλεση πέναλτι του Ντέσερς στο 27’. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ο Νιγηριανός επιθετικός μετά από μαρκάρισμα του Ρουί Πατρίσιο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ρόμα ζήτησε με τη σειρά της πέναλτι, αλλά μετά από χρήση του VAR, δεν φάνηκε παράβαση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-1.

Από εκεί οι «τζιαλορόσι» επέστρεψαν με τέσσερις αλλαγές, αφού ο Μουρίνιο σαφώς δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έβλεπε, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι για να πάρουν την πρόκριση. Έτσι, στο 49’ «χτύπησαν» για δεύτερη φορά, με τον Οκερέκε να κλέβει την μπάλα από τον Ιμπάνιεζ και να τροφοδοτεί τον Πίκελ, ο οποίος με σέντρα-σουτ που κόντραρε στον Τσέλικ έκανε το 2-0!

Τα νεύρα και η απογοήτευση των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή, με τον Μουρίνιο στον πάγκο κυριολεκτικά να χτυπιέται. Παρά την πίεση που άσκησε η Ρόμα στη συνέχεια δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Έιμπραχαμ είχε δοκάρι στο 77΄, ενώ στο 90+4’ ήταν εκείνος που «σέρβιρε» στον Μπελότι για το 2-1. Ωστόσο ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν αρκετός ώστε οι «τζιαλορόσι» να φτάσουν στην ισοφάριση.

Έτσι, η Κρεμονέζε πέτυχε μία σπουδαία νίκη και το όνειρο του Κυπέλλου Ιταλίας παρέμεινε ζωντανό!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0