Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Στον τελικό του Λιγκ Καπ χωρίς να… ιδρώσουν οι «κόκκινοι διάβολοι»! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Στον τελικό του Λιγκ Καπ χωρίς να… ιδρώσουν οι «κόκκινοι διάβολοι»! (video)

Το 3-0 του πρώτου αγώνα είχε κρίνει ουσιαστικά τα πάντα και έπειτα από άλλη μία νίκη με 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ» χάρη στα γκολ των Μαρσιάλ και Φρεντ, στον επαναληπτικό με τη Νότιγχαμ, οι «κόκκινοι διάβολοι» επιστρέφουν μετά το 2017 στον τελικό του Λιγκ Καπ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Νιούκαστλ.

Ένα ματς που είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα έλαβε χώρα στο «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με το 3-0 του πρώτου αγώνα να έχει κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με 2-0, χάρη στα γκολ των Μαρσιάλ και Φρεντ και έτσι θα δώσουν και πάλι το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 2017 και θα βρεθούν απέναντι στη Νιούκαστλ στις 26 Φεβρουαρίου.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν η επανεμφάνιση του Τζέιντον Σάντσο μετά τον τραυματισμό του, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από τον Οκτώβριο του 2022.

Σε… ρηχά νερά κινήθηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η πρώτη σημαντική στιγμή σημειώθηκε στο 30ο λεπτό, με τον Καζεμίρο να κάνει τη σκαστή κεφαλιά, αλλά τον Χένεσεϊ, έστω και δύσκολα, να έχει απάντηση. Η Νότιγχαμ δεν άργησε να «μιλήσει», ωστόσο ο Χίτον απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τζόνσον (34’) που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Το ματς πλέον είχε αποκτήσει ρυθμό και μετά από ένα αρκετά καλό σουτ του Άντονι στο 38’ που κατέληξε λίγο άουτ και ένα ωραίο τελείωμα του Ντενίζ (43’) από την άλλη μεριά που όμως βρήκε πάνω σε συμπαίκτη του και απομακρύνθηκε, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ με τον Βέγκχορστ! Ο Μπρούνο Φερνάντες σέντραρε «γλυκά», ο Ολλανδός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δοκάρι!


Στο δεύτερο μέρος τα σουτ των Γκαρνάτσο (60’) και Καζεμίρο (67’) αποτέλεσαν απλά την προειδοποίηση για την άμυνα της Νότιγχαμ, με τον Μαρσιάλ στο 73’ να βρίσκει δίχτυα σουτάροντας από το ύψος της μικρής περιοχής και να τελειώνει ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες για την ομάδα του Κούπερ.

Το τελικό σκορ έγραψε ο Φρεντ τρία λεπτά αργότερα (76’), ο οποίος μετά από φοβερή μπαλιά του Μπρούνο με το εξωτερικό στο δεύτερο δοκάρι και το γύρισμα του Ράσφορντ στην περιοχή, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάν. Γιουνάιτεντ (Τεν Χάγκ): Χίτον, Ουάν-Μπισάκα, Βαράν (80’ Μαγκουάιρ), Μαρτίνες, Σο, Φερνάντες, Καζεμίρο (80’ Λίντελοφ), Φρεντ, Άντονι (62’ Σάντσο), Βέγκχορστ (62’ Μαρσιάλ), Γκαρνάτσο (62’ Ράσφορντ)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Κούπερ): Χένεσεϊ, Γουίλιαμς, Μακένα, Μπολί, Λόντι (64’ Οριέ), Λίνγκαρντ, Μανγκαλά, Φρόιλερ (64’ Ντανίλο), Σκάρπα (86’ Χάμοντ), Τζόνσον (64’ Μάιτεν), Σάριτζ (86’ Όσονγκ)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0