Football Talk

Νιούκαστλ: «Παρθενικός» τελικός στον 21ο αιώνα, πρώτος στο Λιγκ Καπ από το 1976!

Νιούκαστλ: «Παρθενικός» τελικός στον 21ο αιώνα, πρώτος στο Λιγκ Καπ από το 1976!

Αν αυτή δεν είναι μία ιστορική σεζόν για τη Νιούκαστλ, τότε πώς ορίζεται ο όρος «ιστορία»; Από την τελευταία θέση πέρυσι τα Χριστούγεννα, στην πρώτη τετράδα μερικούς μήνες μετά. Στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου Champions League, με μόλις μία ήττα σε ολόκληρη την σεζόν και με τη συμμετοχή στον πρώτο της τελικό στον 21ο αιώνα. Πώς να μην είναι περήφανος ο Τζόντζο Σέλβι που… αποχωρεί;

Έμεινε επτά χρόνια στη Νιούκαστλ. Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Την είδε σε κάθε δυνατή φάση της, έγινε αρχηγός της, πάλεψε για αυτήν και συνδέθηκε άρρηκτα με τον κόσμο της ομάδας. Είτε για το χαρακτηριστικό ξυρισμένο κεφάλι του, που πάντα ξεχώριζε, είτε για την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, είτε για τα φοβερά γκολ του, ο Σέλβι έγινε από τα αγαπημένα παιδιά στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Μπορεί να αποτέλεσε παρελθόν μόλις… χθες, όμως δεν μπορούσε να λείπει από μία ιστορική στιγμή για την ομάδα του. Από ένα ματς ενός… αιώνα, απέναντι στη Σαουθάμπτον, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Ο Σέλβι ήταν στις εξέδρες για τελευταία φορά ως μέλος της ομάδας και το όνειρό του, αυτό για το οποίο «πολέμησε» για επτά χρόνια, καταγράφοντας περισσότερες από 200 συμμετοχές, είναι πλέον γεγονός.

Οι «καρακάξες» επικράτησαν με 2-1 της Σαουθάμπτον και με 3-1 συνολικό σκορ, βρίσκονται στον πρώτο τους τελικό μετά το 1976, στον εν λόγω θεσμό. Γενικότερα, είναι η πρώτη φορά μάλιστα που θα μεταβούν στο «Wembley» στον 21ο αιώνα, με την τελευταία να ορίζεται το 1999 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Πλέον, ο Σέλβι μπορεί να αποχωρήσει. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ακόμη και αν αυτός, δεν ήταν στο γήπεδο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0