Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Γρίφος για… δυνατούς λύτες το να δεχθεί γκολ στην έδρα του!

Αστέρας Τρίπολης: Γρίφος για… δυνατούς λύτες το να δεχθεί γκολ στην έδρα του!

Ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο για να… θωρακίζει την έδρα του, πράγμα που αποδείχθηκε και στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου διατήρησε το μηδέν για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι!

Σε πραγματικό… οχυρό έχει μετατρέψει το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας μάλιστα με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπαρτόλο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε και πάλι. Όταν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του ουσιαστική επέμβαση στο ματς, δήλωσε δυναμικά «παρών», αποσοβώντας το γκολ στην προσπάθεια του Ιωαννίδη στο 86ο λεπτό, προφυλάσσοντας έτσι το προβάδισμα της ομάδας του.

παο_αστερας.jpg

Η αρχή έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 2022 και στην αναμέτρηση απέναντι στον Ιωνικό για την 13η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Τρίπολης τότε κέρδισε με 1-0, αλλά είχε ως κορυφαίο τον Έλληνα γκολκίπερ που με 4 καθοριστικές αποκρούσεις, «χάρισε» το τρίποντο στον Αστέρα.

Ακριβώς τον ίδιο αριθμό επεμβάσεων είχε και απέναντι στον Βόλο την επόμενη αγωνιστική, όπου οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0. Ο αντίπαλος που υποδέχθηκαν έπειτα οι Αρκάδες ήταν η Λαμία για την 16η στροφή του πρωταθλήματος. Παρά το τελικό 3-0, ο καλύτερος για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που είχε μόλις αναλάβει τον πάγκο του Αστέρα, ήταν ξανά ο Παπαδόπουλος, που αρνήθηκε πέντε φορές το γκολ στους αντιπάλους του!

αστερας_ιωνικος_1.jpg

Τελευταίο εντός έδρας ματς πριν από αυτό με τον Παναθηναϊκό, ήταν εκείνο κόντρα στον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Ο Αστέρας χρειάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 24ο λεπτό, ωστόσο η «γρανιτένια» του άμυνα ήταν αρκετή για να παραμείνει το «άσφαιρο» 0-0 και να μοιραστούν οι δύο ομάδες από έναν πόντο.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν καταφέρει να «παραβιάσουν» την εστία του αρκαδικού συλλόγου στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα! Οι Θεσσαλονικείς είναι και οι μόνοι που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής να φύγουν με τη νίκη από εκεί, επικρατώντας με 0-2, με την «Ένωση» να παραμένει στο 1-1.

αστερας_αεξ.jpg

Ο Ολυμπιακός επίσης περιορίστηκε στον έναν βαθμό, χωρίς να μπορεί να σκοράρει (0-0), ενώ στο «μηδέν» έμεινε και το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο ΌΦΗ αποτέλεσε ακόμα ένα «θύμα» της έδρας του Αστέρα, δεχόμενος την ήττα με 2-0.

αστερας_οσφπ.jpg

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι κάτι κάνουν πολύ καλά πια οι Αρκάδες και όποιος θέλει να περάσει από το… κάστρο που έχουν «χτίσει» στην Τρίπολη, θα πρέπει να δώσει αληθινή… μάχη!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0