Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Μπαρτόλο έδωσε τη… χαριστική βολή και οι «πράσινοι» έπεσαν από την κορυφή!

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Μπαρτόλο έδωσε τη… χαριστική βολή και οι «πράσινοι» έπεσαν από την κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» κι άλλους βαθμούς στην Τρίπολη, έχασε από τον Αστέρα με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπαρτόλο και έπεσε για πρώτη φορά στη φετινή Super League από την κορυφή της βαθμολογίας. «Μοιραίος» ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε έξι λεπτά και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 33’!

Από το 2017 έχει να κερδίσει στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός και το αρνητικό του σερί συνεχίστηκε και στην 20η αγωνιστική της φετινής Super League! Οι «πράσινοι» με την αποβολή του Δημήτρη Κουρμπέλη είχαν να… ανεβούν ένα βουνό, με τις επιθετικές τους προσπάθειες να περιορίζονται ουσιαστικά στο ελάχιστο, ενώ το τέρμα του Μπαρτόλο στο 80’ τους έδωσε τη… χαριστική βολή, με τον Αστέρα να επικρατεί με 1-0.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπεσε για πρώτη φορά στη σεζόν από την κορυφή της βαθμολογίας και πλέον βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ!


1ο Ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός πίεσε, προσπαθώντας να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα του «λύσει» τα πόδια, αλλά οι Αρκάδες είχαν κλείσει καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλό τους να πατήσει εύκολα στην περιοχή.

Η πρώτη σημαντική στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν Μπερνάρ και Παλάσιος άλλαξαν την μπάλα, όμως ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μπροστά από τον Παπαδόπουλο, με τον Καστάνιο να τον προλαβαίνει και να απομακρύνει.

Στο 33’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο αρχηγός των «πρασίνων», Δημήτρης Κουρμπέλης, πάτησε άσχημα τον Καρμόνα και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι, έξι λεπτά (27’) μετά από την πρώτη!

Με παίκτη παραπάνω πια, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την κατοχή της μπάλας και έφτασε μάλιστα στην πρώτη του καλή φάση. Στο 42’ ο Γκαρντάφσκι σέντραρε από δεξιά και ο Άλβαρες έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο ο Μπρινιόλι είχε απάντηση και έδιωξε σε κόρνερ.

2ο Ημίχρονο

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά κακός. Οι γηπεδούχοι είχαν ως πρώτη προτεραιότητα να κρατήσουν τη μπάλα, ώστε να μην δεχθούν πίεση, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ανέβηκε ψηλά, με σκοπό να αποφύγει τις πιθανές αντεπιθέσεις από τους Αρκάδες.

Στο 75’ ο Παλάσιος βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση απέναντι στον Παπαδόπουλο αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και έστειλε τη μπάλα άουτ, πράγμα που οι «πράσινοι» το… πλήρωσαν ακριβά μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Στο 80’ ο Σίτο έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια έκανε τη σέντρα, με τον Μπαρτόλο να σουτάρει στην κίνηση εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα και έψαξε το γκολ. Ωστόσο πέρα από ένα σουτ του Κλεϊνχέισλερ που πέρασε άουτ (82’) και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 86’ που βγήκε τετ-α-τετ στη μικρή περιοχή, αλλά είδε τον Παπαδόπουλο να διώχνει, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο και έτσι υπέστη τελικά την ήττα με 1-0 στην Τρίπολη.


Ο
MVP

Ο Μπαρτόλο που πέρασε ως αλλαγή στο 71’ και ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα η κόκκινη που δέχθηκε ο Κουρμπέλης στο 33’ και άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και τη ροή του παιχνιδιού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71’ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (55’ Μπερτόγλιο), Σίτο (90+2’ Γκαρθία), Ρεγκίς (90+2’ Αλάγκμπε), Μπαράλες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (74’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (80’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0