Football Talk

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Ντάντας και Κοτάρσκι τον κράτησαν σε «τροχιά» τίτλου!

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Ντάντας και Κοτάρσκι τον κράτησαν σε «τροχιά» τίτλου!
Ο ΠΑΟΚ «έπαιξε» με τη... φωτιά, αλλά επικράτησε με σκορ 3-2 του Λεβαδειακού (30/01) στην Τούμπα! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάντας που σκόραρε δις, αλλά και ο Κοτάρσκι, που δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Tο σόου του Ντάντας στάθηκε αρκετό στον ΠΑΟΚ, ώστε να επικρατήσει του Λεβαδειακού (30/01, 3-2) στο 1000ο του ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα και να παραμείνει σε «τροχιά» τίτλου.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει αήττητο από τις 30 Οκτωβρίου του 2022 και πλέον βρίσκεται στο -5 από την ΑΕΚ και στο -3 από τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους», ωστόσο, να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να κερδίσει για έκτο συνεχόμενο ματς, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο 10ο λεπτό, πήρε «κεφάλι» στο σκορ.

Ο Κάργας βρήκε τον Νάρεϊ με κάθετη μπαλιά, αυτός «πάτησε» περιοχή, «έσπασε» την μπάλα στον Ντάντας και ο Πορτογάλος με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-0.

Η «απάντηση» του Λεβαδειακού ήταν άμεση, αφού μόλις δύο λεπτά αργότερα (12'), ο Λούα Λούα κέρδισε πέναλτι. Η φάση ελέχθηκε από τον διαιτητή στο μόνιτορ, η απόφασή του δεν άλλαξε και ο Μουτίνιο που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε, «γράφοντας» το 1-1 στο 15'. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν... τούμπα το ματς μέσα σε τρία λεπτά, αλλά το σουτ Λούα Λούα σταμάτησε στο 18', «σταμάτησε» στο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Τα λεπτά κυλούσαν αθόρυβα και όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα έληγε στο 1-1, αλλά ο Ντάντας είχε άλλη άποψη!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (45+4'), ο Βήχος δεν απομάκρυνε την μπάλα όπως θα ήθελε, αυτή «στρώθηκε» στον Ντάντας, που με ωραίο σουτ έκανε το 2-1 κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.


2ο ημίχρονο


Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βρουν και τρίτο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια στο 50ο λεπτό, μετά από γύρισμα της μπάλας του Νάρεϊ, κατέληξε πάνω από την εστία του Στογιάνοβιτς. Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο 61'.

Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά, βρήκε τον Κουλιεράκη που ήταν στο δεύτερο δοκάρι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός «απάντησε» άμεσα, με τον Τσάπρα να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ και να σκοράρει για το 3-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο 78' με τον Τόρο και στο 85' με τον Γεμερέγεφ, αλλά και του Ολιβέιρα στο 87', που σε τετ-α-τετ με τον Στογιάνοβιτς, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το ματς για τους γηπεδούχους.


Ο MVP


Ο Τιάγκο Ντάντας. Τα δύο δικά του γκολ καθορίζουν το αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό.


Η φάση του αγώνα


Οι ευκαιρίες του Λεβαδειακού στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, θα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμο.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80' Βιεϊρίνια, 90+3' Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (81' Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας, Κωνσταντέλιας (80' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (72' Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζιμόπουλος, Βήχος (78' Συμελίδης), Παναγιώτου, Μεχία (79' Σακό), Νίκα, Νταμπό (67' Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56' Τόρο).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0