Football Talk

Οι ασίστ-μαν της Ευρώπης: Κόλο Μουανί και Κβαρατσκέλια στο προσκήνιο, «τρίζει» η πρωτοκαθεδρία του ντε Μπρόινε (video)

Οι ασίστ-μαν της Ευρώπης: Κόλο Μουανί και Κβαρατσκέλια στο προσκήνιο, «τρίζει» η πρωτοκαθεδρία του ντε Μπρόινε (video)

Τα «κανόνια», Ραντάλ Κόλο Μουανί και Κβίχα Κβαρατσκέλια ετοιμάζονται να ρίξουν από την κορυφή τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. οι ασίστ είναι η... μαεστρία του Βέλγου ηγέτη της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η νέα φουρνιά δεν τσιγκουνεύεται στις πάσες για γκολ.

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο τα τελευταία χρόνια στην ποδοσφαιρική Ευρώπη που ειδικεύεται στην πρωτιά σε μία στατιστική κατηγορία, τότε αυτός είναι ο Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος άσος της Μάντσεστερ Σίτι παίζει... μόνος του ως κορυφαίος ασίστ-μαν στα Top5 πρωταθλήματα. Ούτε η φετινή σεζόν αποτελεί την εξαίρεση από τον κανόνα. Έφτασε τις 11 στην Premier League και συνεχίζει να... δείχνει την πλάτη στους αντιπάλους του, τουλάχιστον σε όσους ανήκουν σε μεγάλα κλαμπ.

Η νέα φουρνιά των παικτών με τις καλύτερες ασίστ, ωστόσο, είναι αγριεμένη. Δύο πρόσωπα που έχουν μπει για τα καλά στο προσκήνιο και διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία από τον «μάγο» της Σίτι, είναι οι Ραντάλ Κόλο Μουανί και Κβίχα Κβαρατσκέλια. Ο ένας θα μείνει στην ιστορία για το χαμένο τετ α τετ του τελικού με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του Κατάρ και ο άλλος ως ο παίκτης που οδηγεί (μεταξύ άλλων) τη Νάπολι στο σκουντέτο μετά από πάμπολλα χρόνια.

Αν και ήρθε για τα γκολ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το περασμένο καλοκαίρι, ο Γάλλος επιθετικός είναι ο κορυφαίος σε ασίστ στην Bundesliga. Μετρά 10 σε σύνολο 17 αγωνιστικών στις οποίες έχει συμμετάσχει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ουδείς άλλος ποδοσφαιριστής έχει διψήφιο αριθμό και προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ως καθαρόαιμος φορ, είναι παράλληλα αλτρουιστής. Δέκα ασίστ σημαίνουν μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, στη συγκεκριμένη αγωνιστική, στη Γερμανία και η 2η θέση πανευρωπαϊκά πίσω από τον Ντε Μπρόινε.



Τον συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γεωργία. Ο Κβίχα Κβαρατσκέλια μας «ζάλισε» και αποφασιστικά πράττει το ίδιο στη Serie A. Η Νάπολι ήταν η εκλεκτή της καρδιάς του και αποτελεί ένα σπάνιο αξτρέμ, που σκοράρει και μοιράζει γκολ. Και μάλιστα με υψηλή συχνότητα. Τις 8 ασίστ του ανταγωνίζεται μόνο ο... μόνιμος εκπρόσωπος στη σχετική λίστα στην Ιταλία, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Αφήνουμε στην άκρη τους «κλασικούς» Νειμάρ και Μέσι της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αμέσως μετά είναι η σειρά του Γεωργιανού άσου των «παρτενοπέι». Πρώτη χρονιά σε υψηλό επίπεδο, πρώτη χρονιά στην Ευρώπη, πρώτη σεζόν σε σπουδαία ομάδα και οι πάσες του είναι άλλο πράγμα. Μία ακόμα μοίρασε στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Ρόμα, με το 1-0 του Οσιμέν να είναι ένα γκολ-ποίημα.



Ο Ντε Μπρόινε είναι ο νούμερο ένα ποδοσφαιριστής σε ασίστ στην Ευρώπη. Χρόνια τώρα. Εντούτοις οι νεαροί και άσημοι, γίνονται γνωστοί με την ικανότητά τους στις πάσες για γκολ. Ο δρόμος είναι μακρύς και ίσως ένας από τους δύο να ρίξει από το... θρόνο τον Βέλγο μάγο της Σίτι.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0