Football Talk

Ο Χάμες, ο Ροντινέι και ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός

Ο Χάμες, ο Ροντινέι και ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός

Η ομάδα του Μίτσελ επεφύλασσε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση μια εβδομάδα πριν το κρισιμότατο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μέχρι να υποδεχθεί τον ΟΦΗ το απόγευμα της Κυριακής, στις προηγούμενες 19 αγωνιστικές οι περισσότερες τελικές προσπάθειες που είχε καταγράψει ο Ολυμπιακός ήταν 16. Μάλιστα είχαν φτάσει σε αυτόν τον αριθμό τελικών προσπαθειών τρεις φορές. Απέναντι σε ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Βόλο και Ιωνικό. Την  επίδοση αυτή ξεπέρασαν κατά πολύ οι Πειραιώτες απέναντι στον ΟΦΗ, αφού σταμάτησαν στις 24. Κι αν η σύγκριση αυτή από μόνη της δεν επιβεβαιώνει πως πρόκειται για το καλύτερο φετινό ματς του Ολυμπιακού, η εικόνα που είχε η ομάδα του Μίτσελ αποτελεί αδιάσειστο μάρτυρα. Τόσες πολλές κλασικές ευκαιρίες σε ένα ματς είχαν πολύ καιρό να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι εκτός αυτού κατέθεσαν ενέργεια, προσωπικότητα και ποιότητα μπροστά στο κοινό τους. Απέναντι σε μια ομάδα που πρόσφατα έμεινε όρθια σε Τούμπα και Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός έφτιαξε καθαρές φάσεις για γκολ με κάθε τρόπο. Από τον άξονα, από τα πλάγια, με στατικές φάσεις, με συνεργασίες,  χάρη στην ατομική ποιότητα. Με κάθε τρόπο κυριολεκτικά.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μίτσελ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με την απαιτούμενη νοοτροπία και ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έθετε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Το γκολ του ΟΦΗ ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων μέχρι το 83ο λεπτό και ήταν η φάση αυτή που… τσίτωσε ακόμα περισσότερο τους Πειραιώτες.  Από το 20ο λεπτό και μετά το ματς ήταν μονόλογος των γηπεδούχων που αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα έφταναν σε μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη.

Πραγματοποιώντας ακόμα μια ηγετική εμφάνιση, αντάξια της ποιότητας και του χαρακτήρα του, ο Χάμες Ροντρίγκες επιβεβαίωσε πως και την διάθεση έχει αλλά και χαρακτηριστικά για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της. Το ματς ήταν, επίσης, επιβεβαίωση της εξαιρετικής φόρμας που διανύει ο Σεντρίκ Μπακάμπου, ο οποίος έφτασε αισίως τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Ροντινέι ανεβάσει συνεχώς στροφές και επιθετικά δίνει πολλά πράγματα, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο με τις πάσες και τις προωθήσεις. Ήδη έχει αναβαθμιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας με την συγκεκριμένη μεταγραφή ο Ολυμπιακός, ωστόσο όταν ο Βραζιλιάνος προσαρμοστεί καλύτερα και στις αμυντικές τακτικές της νέας του ομάδας τότε θα μιλάμε για την ιδανική προσθήκη.

Το μοναδικό ανησυχητικό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν πως όταν ανέτρεψαν το σκορ σα να πίστεψαν πως τελείωσαν τη δουλειά και επέτρεψαν στον ΟΦΗ δύο κλασικές ευκαιρίες. Για καλή τους τύχη ο Πασχαλάκης επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.

Και τώρα… Τούμπα για τους Πειραιώτες σε ένα ματς που έτσι όπως έχει εξελιχθεί είναι το πιο σημαντικό έως τώρα της σεζόν. Μετά από αρκετό καιρό, ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του θα έχουν μια ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμάσουν ένα ματς και μπορεί να πρόκειται για μια αναμέτρηση εντελώς διαφορετικών συνθηκών συγκριτικά με αυτό κόντρα τον ΟΦΗ, ωστόσο η νοοτροπία που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στους «Κρητικούς» αποτελεί οδηγός.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0