Football Talk

Νάπολι - Ρόμα 2-1: Δεν χάνεται αυτό το πρωτάθλημα! (video)

Νάπολι - Ρόμα 2-1: Δεν χάνεται αυτό το πρωτάθλημα! (video)

Η Νάπολι επικράτησε και της Ρόμα με 2-1 στο Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και έδειξε ότι απλά δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή στην Ιταλία! Στο +13 οι «παρτενοπέι» από την δεύτερη Ίντερ.

Πως να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα; Η Νάπολι αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Ρόμα και βρίσκεται στο +13 από την δεύτερη Ίντερ!

Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που φλέρταραν πρώτοι με το γκολ όταν στο 12’ ο Κιμ δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Μέρετ, με τον στόπερ της Νάπολι να παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω την ώρα που ο γκολκίπερ είχε αφήσει τη θέση του, για να φύγει η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, οι Ναπολιτάνοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ με ένα γκολ… ποίημα από τον Βίκτορ Οσιμέν! Ο Κβαρατχέλια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά «σημαδεύοντας» τον Νιγηριανό άσο, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το στήθος και αμέσως σούταρε με το δεξί πόδι για να κεραυνοβολήσει τον Ρουί Πατρίσιο! Αυτό ήταν το 14 γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Κβαρατσχέλια να βγάζει τη 10η φετινή ασίστ του στην Serie A.


Η Ρόμα προσπάθησε να ανεβάσει κάπως ρυθμούς στη συνέχεια και στο 39’ είχε καλή στιγμή έπειτα από ένα σουτ του Ντιμπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα ωστόσο να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Σπινατσόλα με ένα δυνατό σουτ ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Μέρετ σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρόμα μπήκε με περισσότερη επιθετική διάθεση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 62’ ο Κριστάντε έπιασε την κεφαλιά, η οποία σε πρώτο χρόνο αποκρούστηκε από τον Μέρετ ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ζαλέφσκι έφυγε κόρνερ.

Στο 63ο λεπτό η Νάπολι απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λοσάνο να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Πατρίσιο να διώξει σε κόρνερ.

Η Ρόμα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 75’! Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Ζαλέφσκι, ο Ελ Σααραουί πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μέρετ για το 1-1 των Ρωμαίων!



Οι γηπεδούχοι δεν τα έχασαν μετά το γκολ και κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμά τους στο 86’ με τον Σιμεόνε! Ο άσος της Νάπολι μπήκε στο 76' και δέκα λεπτά αργότερα πλήγωσε την Ρόμα, με τον Αργεντινό φορ να γυρνάει υπέροχα το σώμα του μέσα στη μεγάλη περιοχή και να εκτελεί τον Πατρίσιο για το 2-1, χαρίζοντας στην ομάδα του μία ακόμα νίκη στη φετινή κούρσα για το scudetto!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο, Όσιμεν, Κβαρατσχέλια

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Σπινατσόλα, Κριστάντε, Μάτιτς, Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι, Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0