Football Talk

Είναι γεγονός: Ο Ινιάκι Γουίλιαμς θα λείψει από αγώνα της Μπιλμπάο ύστερα από 251 συνεχόμενα ματς! (video)

Είναι γεγονός: Ο Ινιάκι Γουίλιαμς θα λείψει από αγώνα της Μπιλμπάο ύστερα από 251 συνεχόμενα ματς! (video)
Τέλος στο ρεκόρ που κατείχε ο Ινιάκι Γουίλιαμς στην Αθλέτικ Μπιλμπάο καθώς ο άσος των Βάσκων ύστερα από 251 συνεχόμενα ματς με την ομάδα του θα απουσιάσει από τον αγώνα κόντρα στη Θέλτα λόγω μυϊκού τραυματισμού!
Κάποια στιγμή θα γινόταν καθώς το ρεκόρ του με τους 251 συνεχόμενους αγώνες του ήταν εξωπραγματικό! Ο Ινιάκι Γουίλιαμς δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα της Μπιλμπάο με την Θέλτα για την La Liga λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού, βάζοντας έτσι τέλος στο τρομερό σερί του.

Ο επιθετικός, των Βάσκων είχε μικρές ενοχλήσεις μετά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης στο ματς Κυπέλλου με την Βαλένθια και έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή για το ματς με την Θέλτα.
 
Από τις 20 Απριλίου 2016,  σε έναν αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και για σχεδόν επτά χρόνια, ο Γουίλιαμς συμμετείχε για τουλάχιστον ένα λεπτό σε κάθε ένα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με την ΜπιλπάοΟύτε οι τιμωρίες ούτε οι τραυματισμοί του το είχαν στερήσει μέχρι τώρα.


Έπειτα από 251 συνεχόμενους αγώνες ήρθε η στιγμή όμως να... ξεκουραστεί για λίγο! Το τελευταίο παιχνίδι του στη μεγάλη λίστα ήταν αυτός της περασμένης Κυριακής (22/1) με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Μαμές.

 

Ο διάδοχος του Λαρανάγκα

Μόνος του ο Ινάκι Γουίλιαμς, ήταν ο παίκτης που έτρεχε αυτό το εντυπωσιακό σερί στο ισπανικό πρωτάθλημα από την Οκτωβρίου 2021, όταν ξεπέρασε τα 202 παιχνίδια του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Σοσιεδάδ,  Χουάν Αντόνιο Λαρανάγκα, μεταξύ των σεζόν 1986-1987 και 1991-1992.

Ο Λαρανάγκα, ένας από τους ιστορικούς παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν γνώριζε ποτέ μάλιστα ότι ήταν ο νούμερο ένα σε αυτήν την κατάταξη! «Δεν έμαθα τίποτα. Άφησα το ποδόσφαιρο και τελείωσε. Λίγα χρόνια αργότερα άρχισαν να μαζεύουν τα δεδομένα. Τώρα υπάρχουν πολύ περισσότερα δεδομένα από πριν. Κάπως έτσι έμαθα ότι είχα παίξει τόσα πολλά παιχνίδια και μάλιστα στο 90% αυτών των παιχνιδιών ήμουν βασικός», σχολίασε κάποτε σε συνέντευξή του ο παλαίμαχος άσος.

TR77SATVFREXJF6KZHMJVZFPBA.jpg

Αυτοί που τον ξεπερνούν ακόμα

Διεθνώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι παίκτες που έχουν μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων αγώνων από τον Ινιάκι ΓουίλιαμςΟ Αμερικανός τερματοφύλακας Φρίντελ έπαιξε 310 συνεχόμενα ματς στην Αγγλία! Η τελευταία του ομάδα ήταν η Τότεναμ ενώ συμμετείχε στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ 1992 και 2005. Σε επίπεδο συλλόγων, είχε μια μακρά και αξιοσημείωτη καριέρα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Premier League, όπου έφτασε σε αυτό το φοβερό ρεκόρ. Έπαιξε συνολικά σε Μπρόντμπι, Γαλατασαράι, Κολόμπους Κρου, Λίβερπουλ, Μπλάκμπερν Ρόβερς, Άστον Βίλα και την προαναφερθείσα Τότεναμ.

1127258-18443325-2560-1440.jpg

Ο μεγάλος Γερμανός τερματοφύλακας, Σεπ Μάγερ, βραβευμένος ως «One Club Man», έπαιξε περισσότερους από 600 επίσημους αγώνες στην καριέρα του με την Μπάγερν ΜονάχουΜε 473 αγώνες, είναι ο ρέκορντμαν στην Μπουντεσλίγκα, ενώ κατέχει το απίστευτο ρεκόρ των 442 σερί αγώνων, στο γερμανικό πρωτάθλημα και παγκοσμίως, μία επίδοση που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε στο άθλημα!

6a00d8341bfb1653ef01a5117a372f970c.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0