Football Talk

Μπράιτον: «Έγραψε» ιστορία στο FA Cup – Απέκλεισε για 3η φορά στα χρονικά τη Λίβερπουλ! (video)

Μπράιτον: «Έγραψε» ιστορία στο FA Cup – Απέκλεισε για 3η φορά στα χρονικά τη Λίβερπουλ! (video)

Τεράστια πρόκριση πανηγύρισε η Μπράιτον επί της Λίβερπουλ στο Άμεξ, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FA Cup. Επικράτησε με 2-1 και θυμήθηκε έντονα το παρελθόν της. Ο λόγος; Διότι είναι η 3η φορά στην ιστορία της που αποκλείει τους «κόκκινους» από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας!

Είναι σαφές πλέον. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη Μπράιτον. Ούτε οι πωλήσεις που κάνει, ούτε το ενδιαφέρον που προσελκύουν οι ποδοσφαιριστές της, ούτε ότι δεν επηρεάστηκε από την αποχώρηση του Γκρέιαμ Πότερ, ούτε το ότι ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι προσαρμόστηκε τόσο άμεσα στον σύλλογο και θεωρείται ήδη… επιτυχημένος.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά οργανωμένο club σε όλα τα επίπεδα. Ένας οργανισμός που αποπνέει υγεία και που έχει μάθει να μην επηρεάζεται από το οτιδήποτε λαμβάνει χώρα γύρω του, δίνοντας τις απαντήσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την απάντηση της Μπράιτον σε όλη την συζήτηση των τελευταίων ημερών για το αν μπορεί ή όχι δίχως τον Μόισες Καϊσέδο, δεν υπήρχε.

Βρέθηκε πίσω στο FA Cup με τη Λίβερπουλ στο Άμεξ, χάρη στο γκολ του Έλιοτ. Ισοφάρισε άμεσα, πάλεψε πολύ και κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Ο Ντανκ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 3.000 μέρες στο Κύπελλο Αγγλίας και εν συνεχεία, οι «γλάροι» ήταν αυτοί που κυνήγησαν την απόλυτη ανατροπή. Και το κατάφεραν εν τέλει, αφήνοντας τη Λίβερπουλ (με το γκολ του Μιτόμα) εκτός συνέχειας και στο FA Cup και στο Λιγκ Καπ, πράγμα που είχε επιβεβαιωθεί πριν από περίπου ένα μήνα, από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για την 3η πρόκριση της Μπράιτον επί της Λίβερπουλ στο FA Cup και την πρώτη φυσικά που λαμβάνει χώρα στον 21ο αιώνα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν από ακριβώς 40 χρόνια.

Τότε που η Μπράιτον υποβιβαζόταν στην 2η τη τάξει κατηγορία του «Νησιού», αλλά κατάφερνε να αποκλείσει τους «κόκκινους» στο Άνφιλντ με 2-1. Εκείνη την σεζόν μάλιστα, έφτασε μέχρι και τον τελικό του θεσμού, αλλά δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση, καθώς έχασε σε «διπλό» ματς, μετά το 2-2 του πρώτου, με 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα χρόνο μετά όμως, η ιστορία επαναλήφθηκε, με το κατόρθωμα της Μπράιτον να είναι ακόμη μεγαλύτερο, μιας και η Λίβερπουλ αποτελούσε υπερδύναμη στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Είναι η μοναδική σεζόν της άλλωστε που μπορεί να συγκριθεί με την περσινή, μιας και τότε, όπως και πέρυσι, έπαιξε όλα τα διαθέσιμα ματς της σεζόν και κατέκτησε τα πάντα, πλην του FA Cup. Υπεύθυνη ξανά ήταν η Μπράιτον, ως ομάδα δεύτερης κατηγορίας, που την κέρδισε και πάλι, με 2-0, στο Φάλμερ αυτή την φορά, και την απέκλεισε!

Για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο της Λίβερπουλ εκείνη την εποχή, αρκεί να σκεφτεί πως μιλάμε για μία ομάδα που Από το 1976 έως το 84’ πήρε επτά πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών, τέσσερα Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Και η Μπράιτον την απέκλεισε δις σε δύο χρόνια, ούσα αρχικά στην τελευταία θέση και εν συνεχεία στη 2η κατηγορία.

Πλέον, η ιστορία «τρίτωσε». Η Λίβερπουλ δεν συνεχίζει στο FA Cup και η 6η της Premier League, Μπράιτον φτάνει στους «16» του θεσμού. Απίθανοι «γλάροι», τρομερό επίτευγμα για τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0