Football Talk

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Με Ελ Αραμπί «λυτρωτή» αν και στο τέλος τα... χρειάστηκε!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Με Ελ Αραμπί «λυτρωτή» αν και στο τέλος τα... χρειάστηκε!

Ο Ολυμπιακός έχασε σωρεία ευκαιριών κόντρα στον ΟΦΗ, τα… χρειάστηκε στο τέλος όμως κατάφερε και επικράτησε με 2-1 των Κρητικών, φτάνοντας τα 11 ματς αήττητος στη Super League! Ακόμα μία φοβερή εμφάνιση για τον Χρήστο Μανδά!

Αν και στο τέλος χρειάστηκε μεγάλες επεμβάσεις από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 στο Καραϊσκάκη για την 20η αγωνιστική της Super League και συνέχισε το κυνήγι! 


1ο ημίχρονο


Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με διάθεση και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΟΦΗ στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι κατάφερε να «παγώσει» το Καραϊσκάκη!

Στο 19’ ο Ντίκο κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους Κρητικούς όταν ύστερα από ωραία επίθεση της ομάδας του, ο Τοράρισον έκανε καλό γύρισμα από τα αριστερά και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει σωστά τον Πασχαλάκη!

5792498.jpg

Παρά το γκολ, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν κλείστηκαν στη συνέχεια και άσκησαν πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο και εκείνοι με τη σειρά τους ανέβασαν ρυθμούς.

Στο 26’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με Μπακαμπού ναι παίρνει την κεφαλιά όμως η μπάλα να μη του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 29’ έχασαν ακόμα δύο μεγάλες φάσεις για γκολ. Ο Χάμες σε πρώτη φάση έκανε ωραίο σουτ, με τον Μανδά ωστόσο να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο ενώ στη συνέχεια, ο Χουάνγκ έκανε έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 40’ όταν έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Χάμες, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα εννέα γκολ την φετινή σεζόν!

5792543.jpg

2ο ημίχρονο

Το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος ήταν καταιγιστικοί.

Μόλις στο 50’ ο Μπιέλ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μανδά, αλλά το πλασέ του κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά με σουτ  την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα.

Η ασφυκτική πίεση των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και στο 53’ ο Μπακαμπού βρήκε τον Μπιέλ μέσα στην περιοχή όμως ο Μανδάς και πάλι ήταν εκεί για τον ΟΦΗ σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους!

Στο 67’ ήταν σειρά του Χουάνγκ να απειλήσει με μακρινό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για να την στείλει προς τα δίχτυα!

Έξι λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ με τον Ροντινέι να παίζει το ένα-δύο με τον Μπιέλ, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Μανδά!

Η λύτρωση τελικά για την ομάδα του Μίτσελ ήρθε στο 76’, με τον Ελ Αραμπί λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, να χρίζεται σκόρερ όταν έπειτα από σέντρα του Μπιέλ, ο Εμβιλά έκανε το γύρισμα και ο Μαροκινός από κοντά έκανε το 2-1!

5792695.jpg

Ο ΟΦΗ δεν είχε μέχρι το 83' κάποια επιθετική ενέργεια όμως σε εκείνο το σημείο έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2! Μετά από λάθος πάσα του Εμβιλά στον Πασχαλάκη, ο Γκρόνιγκ έκλεψε και βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον νικήσει!

Στο 90' οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν και δεύτερη τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση όμως και πάλι ο Πασχαλάκης απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Μπάκιτς, με τον Έλληνα πορτιέρο να αποθεώνεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού!

5792714.jpg


MVP: Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος τον κορυφαίο σε αυτό το ματς. Θα μπορούσε να είναι ο Ελ Αραμπί που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του ωστόσο θα ήταν άδικο να μην σταθεί κανείς στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη καθώς ήταν εκείνος που κράτησε το 2-1 στο τέλος.

Η φάση του αγώνα: Η ευκαιρία που χάνει ο ΟΦΗ ή αλλιώς η απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο 90' είναι ξεκάθαρα η φάση του αγώνα, με τον Έλληνα πορτιέρο να κρατάει τη νίκη για την ομάδα του ενώ αντίστοιχα ο ΟΦΗ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό από το Καραϊσκάκη.


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (75' Ραμόν), Ρέτσος, Παπασταθόπουλος (85' Σισέ), Ροντινέι, Ιν. Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ, Χάμες (85' Σαμασέκου), Ροντρίγκες (65' Μασούρας), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας ):
Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράρινσον (82' Τσιλιανίδης), Ντιουσέ (82' Μοσκέρα), Περέα, Λάρσον, Τοράλ (71' Μπάκιτς), Ντίκο (71' Μπαλογιάννης), Τζου (55' Γκρόνινγκ)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0