Football Talk

Μπράιτον – Λίβερπουλ 2-1: Με απόφαση... Μιτόμα, αποκλεισμός για τους«κόκκινους» του Κλοπ από το FA Cup! (video)

Μπράιτον – Λίβερπουλ 2-1: Με απόφαση... Μιτόμα, αποκλεισμός για  τους«κόκκινους» του Κλοπ από το FA Cup! (video)

Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες, που θα μπορούσε να καταλήξει και από τις δύο πλευρές, Μπράιτον και Λίβερπουλ φαινόταν πως θα έμεναν στο 1-1 και θα οδηγούνταν σε ρεβάνς, αλλά ο Μιτόμα είχε διαφορετικά σχέδια. Έκανε το 2-1 στο 92’ και απέκλεισε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τους «γλάρους» να παίρνουν με ανατροπή το εισιτήριο για την φάση των «16» του FA Cup!

Εντυπωσιακό ματς, πολλές ευκαιρίες και νικήτρια η Μπράιτον απέναντι στη Λίβερπουλ σε… νεκρό χρόνο, είναι η σύνοψη της πολύ ενδιαφέρουσας αναμέτρησης που παρακολουθήσαμε στο Άμεξ, λίγες μέρες μετά το 3-0 των «γλάρων» απέναντι στους «κόκκινους» στην Premier League.

H Λίβερπουλ ήταν πιο προσεκτική, προηγήθηκε από νωρίς, αλλά η άμεση ισοφάριση των γηπεδούχων με το γκολ του Ντανκ, είχε ως συνέπεια όλα να δείχνουν πως θα οδηγηθούμε στην παράταση. Δεν συνέβη όμως, χάρη στον Μιτόμα!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;  Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ στο 15ο λεπτό χρειάστηκε ν' απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, λίγο αργότερα ο Σαλάχ αστόχησε σε διαγώνιο πλασέ έχοντας βγει απέναντι από τον Στιλ κι έπειτα ήρθαν τα γκολ!


Αρχικά στο 30' ο Έλιοτ με ωραίο τελείωμα από κάθετη του Σαλάχ στην περιοχή έγραψε το 1-0, για να έρθει η ισοφάριση από τον Ντανκ στο 39', με κόντρα στο μακρινό σουτ του Λάμπτεϊ μπερδεύοντας τον Άλισον για το 1-1.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κλοπ πέρασε στο ματς και τον Χέντερσον και τον Νούνιες και τον Μίλνερ για να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα, το παιχνίδι δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τα δυο γκολπόστ, αλλά είχε αρκετή ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, «τρελό» ήταν το φινάλε της αναμέτρησης, με τη Μπράιτον να είναι αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ. Αρχικά, ο Άλισον προέβη σε μία σωτήρια επέμβαση, για να μην επιτρέψει στον Μαρτς να κάνει το 2-1, ενώ στο 80ο λεπτό, ο Κονατέ λειτούργησε εξαιρετικά και αρνήθηκε στον Φέργκιουσον ένα ακόμη γκολ εντός του 2023.

Εν τέλει δικαιώθηκε στο 92’, όταν ο Μιτόμα διαμόρφωσε με πολύ ωραία προσπάθεια το τελικό αποτέλεσμα και σηματοδότησε μία ιστορική πρόκριση για τη Μπράιτον στους «16» του FA Cup, αποκλείοντας την περσινή νικήτρια, Λίβερπουλ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0