Football Talk

ΑΕΚ: Ένα πράγμα χρειάζεται για να κερδίσει τον Άρη και να πατήσει κορυφή!

ΑΕΚ: Ένα πράγμα χρειάζεται για να κερδίσει τον Άρη και να πατήσει κορυφή!

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη το απόγευμα της Κυριακής (19:30 CosmoteTV 1) στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια σε ένα ματς που μπορεί να την στείλει, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση – Τα σχέδια του Αλμέιδα και το ζητούμενο.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ μετά το δύσκολο «διπλό» στη Νίκαια κατάφερε όχι μόνο να πάρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά ανατροπή σε παιχνίδι της, αλλά να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό από την κορυφή. Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, όσο όμως και γεμάτη προκλήσεις για την ΑΕΚ. Το απόγευμα στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια η «Ένωση» υποδέχεται τον Άρη. Μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να ήρθε στην Αθήνα με πολλές απουσίες, όμως το παιχνίδι δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να θεωρηθεί εύκολο για τον «Δικέφαλο». Έχει αποδειχθεί εξάλλου σε αρκετά τελευταία ματς πως κανένα εκ των προτέρων δεν είναι εύκολο. Ειδικά, μάλιστα, απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Άρης ο οποίος πάντα τα τελευταία χρόνια δυσκολεύει την ΑΕΚ – κι ας γίνονταν τα ματς στο ΟΑΚΑ και όχι στη Φιλαδέλφεια.

Ένα πράγμα χρειάζεται σήμερα η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη: Σοβαρότητα στην απόδοσή της. Η σοβαρότητα έχει να κάνει με τον περιορισμό λαθών στην άμυνα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Εφόσον η ΑΕΚ παίξει το σοβαρό ποδόσφαιρο, που μας έχει συνηθίσει στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της, τότε το βράδυ μπορεί να πατήσει κορυφή – έστω και προσωρινά, καθώς ο Παναθηναϊκός παίζει τη Δευτέρα (30/1) στην Τρίπολη. Σοβαρότητα καλείται να δείξει και ο κόσμος στις εξέδρες, αλλά και έξω από το γήπεδο… Περιμένουν στη γωνία την ΑΕΚ για τιμωρία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθούν δικαιώματα… Ο παλμός, η φωνή και η στήριξη αρκούν και με το παραπάνω στους παίκτες του Αλμέιδα.

Στα αγωνιστικά ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους τραυματίες Φερνάντες και Μοχαμάντι. Αντίθετα ο Ελίασον είναι στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι που του στέρησαν τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Οσον αφορά την ενδεκάδα ο Αθανασιάδης θα είναι στο τέρμα. Στην άμυνα οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Ως «εξάρι» ο Σιμάνσκι και ίσως δίπλα του ο Γιόνσον. Αν επιλεγεί ο Δανός για τον άξονα τότε ο Πινέδα θα πάει αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά και μπροστά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Αν τελικά επιλεγεί ο Γκατσίνοβιτς, τότε ο Σέρβος θα πάει αριστερά, ο Πινέδα θα παίξει στον άξονα και ο Γιόνσον θα είναι στον πάγκο. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0