Football Talk

Αμπέλ Φερέιρα: Ο «Μίδας» της Παλμέιρας κατέκτησε την 7η κούπα του σε τελικό-θρίλερ, κλωτσώντας τα... μικρόφωνα! (video)

Αμπέλ Φερέιρα: Ο «Μίδας» της Παλμέιρας κατέκτησε την 7η κούπα του σε τελικό-θρίλερ, κλωτσώντας τα... μικρόφωνα! (video)
Σε ένα απίθανο, συγκλονιστικό ματς (4-3), ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερείρα, ο οποίος εξελίσσεται σε συλλέκτη τίτλων, κατάκτησε άλλη μία κούπα με την Παλμέιρας, κόντρα στην Φλαμένγκο αυτή τη φορά. Την έβδομη στα τρία χρόνιας παρουσίας του εκεί.
Σχετικά Άρθρα
Μετά από έναν άκρως χορταστικό τελικό σε ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια στη «χώρα του Καφέ», γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατροπές, η Παλμέιρας κατέκτησε το Σούπερ Κόπα επί της Φλαμένγκο (4-3). Αυτή ήταν η 7η κούπα της «Βερντάο» με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο της και η μοναδική που έλειπε από το μαλμαρέ του Πορτογάλου τεχνικού το χρονικό διάστημα παραμονής του εκεί.

Η πρώην ομάδα των Ροντινέι και Ραμόν ήταν εκείνη που πήρε... κεφάλι στο σκορ στο 25' με τον Γκαμπιγκόλ, ο οποίος μάλιστα «δίπλωσε» τα τέρματά του στο 50΄. Μέχρι τότε βέβαια, οι τυπικά γηπεδούχοι του τελικού είχαν φέρει... τούμπα το ματς από το πρώτο κιόλας μέρος χάρις τα γκολ των Βέιγκα (37') και Γκάμπριελ Μενίνο (45+4').

Ο Βέιγκα πέτυχε και εκίνος «ντοπιέτα» και έβαλε ξανά μπροστά την Παλμέιρας στο 57' (3-2), αλλά μέσα σε τρία λεπτά η Φλαμένγκο βρήκε ξανά την απάντηση και έφερε και πάλι το ματς στα ίσα.

Ο τελευταίος λόγος ωστόσο άνηκε στην αρμάδα του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ με το δεύτερο γκολ του Μενίνο στο 73', σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά. Η ένταση, η εξέλιξη και το διακύβευμα της αναμέτρησης είχαν ανεβάσει την αδρεναλίνη στα... ύψη γεγονός που έκανε τον Αμπέλ Φερέιρα να «εκραγεί» στις καθυστερήσεις, κλωτσώντας μάλιστα και το μικρόφωνο του τηλεοπτικού συνεργείου που ήταν τοποθετημένο μπροστά από τον πάγκο του.

Το φινάλε βρήκε την Παλμέιρα θριαμβεύτρια και τον Πορτογάλο κόουτς με το μετάλλιο του νικητή στο στήθος, για έβδομη φορά στην τρίτη του σεζόν στη Βραζιλία. Συνολικά μετράει δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, ένα Κύπελλο Βραζιλίας, ένα Ρεκόπα και ένα Παουλίστα. 


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0