Football Talk

Άλκμααρ - Ουτρέχτη 5-5: Γαλανόλευκη... ναυμαχία με έξι γκολ από Παυλίδη-Δουβίκα! (video)

Άλκμααρ - Ουτρέχτη 5-5: Γαλανόλευκη... ναυμαχία με έξι γκολ από Παυλίδη-Δουβίκα! (video)
Απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (28/1) στην Ολλανδία με τους Βαγγέλη Παυλίδη και Τάσο Δουβίκα να πετυχαίνουν χατ-τρικ... έκαστος στην επική ματσάρα της Άλκμααρ με την Ουτρέχτη.
Κοιτάς, ξανακοιτάς τη στατιστική και δε λες να το πιστέψεις. Μυθικά πράγματα συνέβησαν στο Άλκμααρ το βράδυ του Σαββάτου για το ολλανδικό πρωτάθλημα καθώς στην ανανμέτρηση της τοπικής ΑΖ με την Ουτρέχτη σημειώθηκαν συνολικά δέκα τέρματα και τα οκτώ από αυτά προήλθαν από συμμετοχή ελληνικού ποδιού. Από τρία γκολ για Παυλίδη και Δουβίκα, μοίρασε και δύο ασίστ ο πρώην επιθετικός του Βόλου. Βασικοί ήταν και οι Χατζηδιάκος - Μπάρκας.

Αρχικά η Ουτρέχτη ή για να ακριβολογούμε, ο Τάσος Δουβίκας σόκαρε την AZ καθώς μέσα σε πέντε λεπτά και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, ο πρωην επιθετικός του Βόλου και του Αστέρα Τρίπολης έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 
 
Αρχικά στο 12΄ και έπειτα από φανταστική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων νίκησε τον Ράιαν με προβολή για το 0-1 ενώ πέντε λεπτά αργότερα πήρε το ριμπάουντ έπειτα από δύο σουτ που κόντραραν μέσα στη μεγάλη περιοχή και τιμώρησε τους γηπεδούχους για το 0-2.

Μάλλον όμως έδωσε το.. κίνητρο στον έτερο Έλληνα επιθετικό του γηπέδου να απαντήσει εξίσου εντυπωσιακά.

Στο 30' o Παυλίδης έκλεψε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Βασίλη Μπάρκα και τον νίκησε με διπλή προσπάθεια για να διπλασίασει τα προσωπικά του τέρματα λίγο αργότερα. Στο 34' μετά από σέντρα του Μιχαΐλοβιτς έκανε το κοντρόλ με το στήθος, βγήκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ έφερε... τούμπα το σκορ.

Στο δέυτερο ημίχρονο και αφού του ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ, ο Δουβίκας βρήκε και πάλι στο δρόμο προς τα δίχτυα, τρυπώνοντας στην αντίπαλη περιοχή και πλασάροντας από κοντά στο 65'. 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντε Βιτ έκανε το 4-4 για να έρθει και πάλι ο Παυλίδης με προβολή να βάλει μπροστά την Άλκμααρ σε μία ακόμα ανατροπή μέσα στο ματς.

Τελικώς όμως αυτό το απίστευτο παιχνίδι επεφύλλασε ένα ακόμα γκολ και αυτό με ελλνική συμμετοχή. Ο Τάσος Δουβίκας ντύθηκε... δημιουργός και από δική του μπαλιά ο Σάντερ Φαν Ντε Στρικ, που πρόλαβε την έξοδο του κίπερ, διαμόρφωσε το τελικό 5-5

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0