Football Talk

FA Cup: Πολύ μεγάλη εμφάνιση της Σάντερλαντ και… ρεβάνς με τη Φούλαμ – Κατάρρευση για τη Γουέστ Μπρομ του Κορμπεράν!

FA Cup: Πολύ μεγάλη εμφάνιση της Σάντερλαντ και… ρεβάνς με τη Φούλαμ – Κατάρρευση για τη Γουέστ Μπρομ του Κορμπεράν!

Μπορεί να χωρίζονται από δύο κατηγορίες, όμως η Σάντερλαντ ήταν εξαιρετική στο Κρέιβεν Κότατζ απέναντι στη Φούλαμ και με το τελικό 1-1, έστειλε την πρόκριση σε… επαναληπτικό. Την ίδια ώρα, η Σαουθάμπτον ήταν πιο προσεκτική κόντρα στη Μπλάκπουλ (2-1), ενώ η Μπρίστολ Ρόβερς προκάλεσε… κατάρρευση στη Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν, επικρατώντας με 3-0.

Από τα χειρότερα φαίνεται πως γλίτωσε η Φούλαμ, στη φάση των «32» του FA Cup, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στη Σάντερλαντ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς μετά από μία πενταετία, αλλά κατάφερε να στείλει τη σειρά σε επαναληπτικό, με το τελικό 1-1.

Ο Κλαρκ έδωσε το προβάδισμα στις «μαυρόγατες» στο 6ο λεπτό, όμως η ισοφάριση του Κέρνι στο 61’, «έσωσε» την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, που πίεσε στο φινάλε με τις αλλαγές των Μίτροβιτς και Γουίλιαν, αλλά δεν πήρε τη νίκη – πρόκριση στο «Κρέιβεν Κότατζ».

Ανάλογα κύλησε και η αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Ίπσουιτς, μακριά από το «Τερφ Μουρ», με το σύνολο του Βινσέντ Κομπανί να μην βρίσκεται εν γένει σε καλή ημέρα. Έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία και θα χρειαστεί τη ρεβάνς, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς καμία από τις τρεις εντός εστίας τελικές που πραγματοποίησε, δεν έφεραν τη νίκη.

Τελευταία φορά που η Μπέρνλι δεν σκόραρε φέτος; Προερχόταν από έξι σερί επικρατήσεις και το τελευταίο ματς έγκειται στο 2022 και στην ήττα με 2-0 από τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» για το Λιγκ Καπ!

Από εκεί και πέρα, πιο προσεκτική ήταν η Σαουθάμπτον, που πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Μπλάκπουλ, χάρη σε δύο γκολ του Περό. Αυτός άνοιξε το σκορ στο 22’ και έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του 40 αγωνιστικά λεπτά μετά, με τον Τσάρλι Πατίνο της Άρσεναλ να μειώνει άμεσα, αλλά το σκορ να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε.


Εξαιρετική πάντως η προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που κατέγραψαν και τέσσερις εντός εστίας τελικές προσπάθειες, με… 29% κατοχή μπάλας!

Η έκπληξη της ημέρας έλαβε χώρα από τη Μπρίστολ Ρόβερς, που επικράτησε με 3-0 της Γουέστ Μπρομ. Τους χωρίζουν επτά θέσεις στην Championship και οκτώ βαθμοί συνολικά, αλλά οι γηπεδούχοι το ήθελαν περισσότερο και το έδειξαν, εν αντιθέσει με την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, που υπέστη μία δεύτερη σερί ήττα.

Ο Μπελ σκόραρε δις από το 12’ μέχρι και το 48’, ο Σκοτ μεσολάβησε στο 28ο λεπτό και το τελικό 3-0 σηματοδοτεί την πιο βαριά, εκτός έδρας ήττα της Γουέστ Μπρομ από τον περασμένο Απρίλιο και το 4-0 στο «Σίτι Γκράουντ», από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τέλος, ρεβάνς θα έχουμε μεταξύ της Λούτον και της Γκρίμσπι (2-2), Σέφιλντ Γ. και Φλίτγουντ, με το 1-1 να διαμορφώνεται στο φινάλε από τον Γουίλκς, αλλά και της Μπλάκμπερν με τη Μπέρμιγχαμ, με το τελικό 2-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του FA Cup στα ματς των 17:00 (28/01):

Ίπσουϊτς – Μπέρνλι 0-0

Λούτον – Γκρίμσπι 2-2

Μπλάκμπερν – Μπέρμιγχαμ 2-2

Μπρίστολ Σίτι – Γουέστ Μπρομ 3-0

Σαουθάμπτον – Μπλάκπουλ 2-1

Σέφιλντ Γουέντσντεϊ – Φλίτγουντ 1-1

Φούλαμ – Σάντερλαντ 1-1

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0