Football Talk

Ο διδακτικός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό και το πυγμαχικό κροσέ του Μπράντον! (video)

Ο διδακτικός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό και το πυγμαχικό κροσέ του Μπράντον! (video)
Αποκλεισμός που διδάσκει στον Παναθηναϊκό, πως πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη. Τα λάθη του Γιοβάνοβιτς, αλλά και το πυγμαχικό κροσέ του Μπράντον Τόμας!
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός πλέον αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου και όλο το αγωνιστικό βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα. Ένας αποκλεισμός από μια διοργάνωση είναι πάντα… οδυνηρός. Πόσο μάλιστα, όταν σου «κλέβουν» έτσι άδοξα τον τίτλο του κυπελλούχου από την προημιτελική φάση κιόλας.

Το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ήταν εξ αρχής το πιο ενδιαφέρον στην προημιτελική φάση, όμως το τριφύλλι, πλήρωσε ακριβά τα λάθη του και σε μια σειρά αγώνων με τον «δικέφαλο του βορρά» σε δυο παιχνίδια κυπέλλου και έναν για το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη (2 ήττες και μια ισοπαλία, συνολικό σκορ: 6-1).

Ήταν γνωστό, πως ο Ιανουάριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τους «πράσινους», αφού οι αγώνες ήταν πολλοί και απαιτητικοί. Μετά τη διακοπή της Super League για το Μουντιάλ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διανύει μια κακή αγωνιστική περίοδο και πλέον η κατάσταση είναι πολύ κομβική, αφού ο στόχος του Κυπέλλου χάθηκε και η μεγάλη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα εξαλείφθηκε με την ΑΕΚ βρίσκεται στο -1 από τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση.

Ο αποκλεισμός αυτός έδωσε πολλά μαθήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον ίδιο τον προπονητή. Ένας από τους βασικούς λόγους για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας είναι η καθυστέρηση των μεταγραφών και τα καμπανάκια στο Κορωπί χτυπάνε και θα πρέπει να κάνουν μια ανασύνταξη του τμήμα σκάουτινγκ. Για τον Γιοβάνοβιτς το γεγονός του ότι δεν κατάφερε να έχει κάνει την -πιο κομβική- μεταγραφή του εξτρέμ την πρώτη ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, πρέπει να είναι ένα μάθημα από το οποίο θα καταλάβει πως οι επιτακτικές ανάγκες του στην ομάδα θα πρέπει να αποτελούν πρωταρχικό ρόλο, για να μην χάνονται έτσι οι τίτλοι (βλ. Conference League, βλ. Κύπελλο Ελλάδας).

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ομάδα του Παναθηναϊκού μπήκε καλά για ακόμα μια αναμέτρηση και βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο 18ο λεπτό, με τον Άνταμ Τσέριν να πιάνει μια «οβίδα» από τα 20 μέτρα και να βάζει μπροστά το «τριφύλλι» στο σκορ και να θέτει τις βάσεις που επίτασσε το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας (2-0).




Κάπου εκεί όμως ο ΠΑΟΚ επέβαλε το ρυθμό του και οδήγησε το παιχνίδι στα μέτρα του 100%. Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως υπήρχαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, όμως οι ποδοσφαιριστές των Θεσσαλονικέων βρίσκονταν στο χορτάρι για… ψύλλου πήδημα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να παγώνουν το ρυθμό της αναμέτρησης, ενώ παράλληλα έμειναν πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο του Λουτσέσκου, διατηρώντας ψηλά τις αμυντικές γραμμές της ομάδας με πίεση από την πρώτη κιόλας μπαλιά. Με την είσοδο του Στέφαν Σβαμπ στον αγωνιστικό χώρο, ο «δικέφαλος» κλείδωσε το κέντρο και μαζί και το παιχνίδι. Είναι εξάλλου και ο παίκτης από τον οποίο η ομάδα κέρδισε και το πέναλτι της ισοφάρισης.

Ήθελα όμως να σχολιάσω και την αντιαθλητική συμπεριφορά του Μπράντον Τόμας, ο οποίος με μια κίνηση πυγμαχίας, έριξε αριστερό κροσέ στον Σάρλια και κατόπιν ειδοποίησης του VAR ο Ισπανός πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.




Μια εξίσου πολεμική λαβή έκανε και ο Ντούγκλας Αουγκούστο στον Δημήτρη Κουρμπέλη, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να γίνεται έξαλλος. Η κίνηση του Τόμας παρόλα αυτά, θα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό μεγαλύτερο από μια αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή καλείται και πάλι να μην χάσει το μυαλό του, να βάλει κάτω το κεφάλι και να συνεχίσει την προσπάθεια του. Μην ξεχνάμε πως η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι μεγάλη, αλλά στα πλέι οφ (ειδικά την φετινή χρόνια) θα πέσουν κορμιά!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0